ΕΛΛΑΔΑ

Έμπορος κοκαΐνης κέρδισε 600 φορές στο τζόκερ και στο στοίχημα

Έμπορος κοκαΐνης κέρδισε 600 φορές στο τζόκερ και στο στοίχημα

«Βαρώνοι» της κοκαϊνης εμφανίζονταν να κερδίζουν περίπου τρία δελτία στοιχήματος κάθε ημέρα, ενώ εισέπρατταν ετησίως περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από τα υποτιθέμενα «τυχερά δελτία» του ΟΠΑΠ

Σύνμφωνα με τα ευρήματα των αρχών ένας μάλιστα από αυτούς είχε «κερδίσει» μέσα σε ένα χρόνο 606 φορές σε Λόττο, Τζόκερ και Στοίχημα.

Τα όσα αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία για την εξάρθρωση του δικτύου εισαγωγής 146 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ με την συμμετοχή 57 ατόμων από την Ελλάδα, την Αλβανία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης σοκάρουν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, επιπλέον διαπιστώνεται ότι οι βαρόνοι της κοκαΐνης για να μην πέσουν πλέον θύματα του «μεγάλου αδελφού» της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ χρησιμοποιούν για τις επικοινωνίες τους ένα ρώσικο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και κινητά τηλέφωνα τύπου Blackberry που μέσω της διαδικασίας αποστολής e-mail δεν μπορούν να εντοπισθούν, όπως ομολογείται σε έγγραφα των ελληνικών υπηρεσιών,- από τις διωκτικές αρχές.

Την σχετική έρευνα είχαν πραγματοποιήσει οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Όπλων και Ναρκωτικών του Σ. Δ. Ο. Ε. Αττικής.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος και οι αποκαλύψεις για την... εύνοια της θεάς Τύχης ήρθε μέσα από ένα φορτίο... μπανάνες! Μόνο που το πραγματικό εμπόρευμα του κοντέινερ ήταν άλλο: κοκαΐνη.

Το εμπόρευμα βρέθηκε πριν λίγες μέρες (23/10) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ, στην πρώτη έρευνα, δεν εντόπισαν καμία ποσότητα ναρκωτικών, παρά τις πληροφορίες τους. Την έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος έκαναν οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Όπλων και Ναρκωτικών του Σ. Δ. Ο. Ε. Αττικής

Μια συνομιλία που κατέγραψε η ΕΥΠ, όπου μια γυναίκα με καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση έλεγε πως «δεν βρήκαν τίποτα. Λίγο θα περιμένουμε και θα πάμε να το πάρουμε...», έλυσε τα χέρια των αρχών.

Όπως αποκαλύφθηκε τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα με ειδικό αμπαλάζ με αφρώδες υλικό ώστε να μην εντοπίζονται ούτε από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Έτσι, οι αστυνομικοί έφτασαν στον εντοπισμό των 108 δεμάτων κοκαΐνης.

Για να μην τους... ακούσει ο υπερ-κοριός της ΕΥΠ, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν μάλιστα για τις επικοινωνίες τους ένα ρώσικο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και κινητά τηλέφωνα τύπου Blackberry που μέσω της διαδικασίας αποστολής e-mail δεν μπορούν να εντοπισθούν, όπως ομολογείται σε έγγραφα των ελληνικών υπηρεσιών, που επικαλείται Το Βήμα.

Αυτό ήταν που περίμεναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και του ΣΔΟΕ : διέλυσαν με συνοπτικές υπηρεσίες το εμπορευματοκιβώτιο και εντόπισαν τα επιμελώς κρυμμένα 108 δεματά κοκαΐνης.

Στην δικογραφία υπάρχει εκτεταμένη αναφορά για την φαινομενικά «σκανδαλώδη εύνοια της τύχης» και την «παραβίαση κάθε νόμου πιθανοτήτων» για τα μέλη του κυκλώματος που κέρδιζαν διαρκώς σχεδόν σε όλα τα παιγνίδια του ΟΠΑΠ, παίζοντας μάλιστα ταυτοχρόνως σε πρακτορεία διαφορετικών πόλεων της χώρας. Ασφαλώς αυτό σχετίζεται με επιχείρησης ξεπλύματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - από την πώληση κοκαΐνης - μέσω ΟΠΑΠ και με το τρυκ της αγοράς κερδισμένων δελτίων

Οι έμποροι κοκαΐνης και άλλοι ποινικοί συγκεντρώνουν μέσω ενός δικτύου δεκάδων ανθρώπων και ιδιοκτητών πρακτορείων κερδισμένα δελτία από όλη την Ελλάδα. Χωρίς οι αρμόδιες αρχές να μπορούν να σταματήσουν αυτή την παράνομη διαδικασία η οποία στηρίζει τις εγκληματικές ομάδες». Επιπλέον όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ -έκτασης 62 σελίδων που συντάχθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2013- τα μέλη του κυκλώματος επένδυαν τα χρήματά τους σε τουριστικές μονάδες που είχαν κατασκευάσει στην Κέρκυρα αλλά και στην κατασκευή υπερπολυτελών ακινήτων με πισίνες σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας.

Σημειώνεται τέλος ότι στην δικαστικό φάκελο της υπόθεσης περιέχονται και τα ονόματα 67 ατόμων, ορισμένα από τα οποία δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες και άλλοι που φέρεται να ήταν πελάτες του συγκεκριμένου κυκλώματος κοκαΐνης.

Διαβάστε επίσης:

Ο «γιατρός» της μίζας που εκτελωνίζει τα λαθραία

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. γιγαντιαίο καρτέλ κοκαΐνης (pics-video)