ΕΛΛΑΔΑ

ΣΔΟΕ: Φορολογικές παραβάσεις σε Αττική και Βόλο

ΣΔΟΕ: Φορολογικές παραβάσεις σε Αττική και Βόλο

Παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας αποκάλυψαν οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Αττικής και του Βόλου.

Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν πλήθος ελέγχων στην Αθήνα, το Χολαργό, τη Κηφισιά, το Μαρούσι, το Κεφαλάρι, το Φλοίσβο, τη Νέα Σμύρνη, την Αργυρούπολη, καθώς και στη πόλη του Βόλου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας ως ακολούθως:

1) Σε κατάστημα εμπορίου ανταλλακτικών & συσκευών κινητών τηλεφώνων και υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στην Αθήνα, δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

2) Σε καφετέρια στον Χολαργό, δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης της ταμειακής μηχανής.

3) Σε δύο κατάστημα λιανικού εμπορίου ειδών παντοπωλείου στην Αθήνα, δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

4) Σε καφέ - εστιατόριο - ζαχαροπλαστείο στη Βούλα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης.

5) Σε κατάστημα - κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

6) Σε κέντρο διασκέδασης, με συγκρότηση μπαρ - εστιατόριο, στις Νέες Παγάσες Βόλου, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση τριών υπαλλήλων στο στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ και το ΙΚΑ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.