ΕΛΛΑΔΑ

Κρίνεται η τύχη του εξαμήνου στα ΑΕΙ

Κρίνεται η τύχη του εξαμήνου στα ΑΕΙ

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχουν περιέλθει χιλιάδες φοιτητές εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο.

Ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο είναι περισσότερο από ορατός καθώς πρωτοετείς δεν έχουν εγγραφεί, εξεταστικές βρίσκονται στον αέρα, μαθήματα δεν ξεκίνησαν, μεταπτυχιακά καθυστερούν επικίνδυνα...

Η εικόνα διάλυσης οδηγεί σε απόγνωση τις οικογένειες των φοιτητών, οι οποίες σε συνθήκες κρίσης έχουν επωμιστεί δυσβάστακτα βάρη. Σε αδιέξοδο έφτασε η ίδια η απεργία.

Οι συνέπειες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων εδώ και 10 εβδομάδες, που συνοδεύονται και από αποκλεισμό των πανεπιστημίων, είναι ολέθριες για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους αλλά και για τους εργαζομένους.

Λόγω της απεργίας για τη διαθεσιμότητα εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων σε 8 ΑΕΙ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δεν διεξήχθη η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για χιλιάδες φοιτητές, ενώ ακόμη το σύνολο των σπουδαστών των δύο ιδρυμάτων δεν ξεκίνησε μαθήματα.

Ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και σε άλλα πανεπιστήμια που ενεπλάκησαν με τη διαθεσιμότητα διοικητικών, αλλά αντιμετωπίστηκαν γρηγορότερα, χωρίς να μπει σε κίνδυνο το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για σήμερα Δευτέρα η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ συνεδριάζουν οι σύλλογοι των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Διαβάστε επίσης:

Σε αναμονή χιλιάδες μαθητές για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Του... επίορκου το κάγκελο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την Δευτέρα αποφασίζουν οι υπάλληλοι των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για την απεργί