ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν για εμπρησμό καταστήματος αλλοδαπού (vid)

Χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν για εμπρησμό καταστήματος αλλοδαπού (vid)

Σε φυλάκιση 41 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για εμπρησμό από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομης βίας καφετέριας - μπαρ στην πλατεία Αμερικής, που διατηρούσε αλλοδαπός.

Το περιστατικό εξελίχθηκε ξημερώματα της 14ης Μαΐου 2013, όταν οι δύο δράστες πήγαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, υπήκοο Τανζανίας και τον απείλησαν ότι αν δεν το κλείσει θα το κάψουν. Στο κατάστημα μέσα σε λίγες ώρες εκδηλώθηκε φωτιά. Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη των κατηγορουμένων μετά από υπόδειξη του θύματος, που αναγνώρισε τον έναν ως αυτόν που τον απείλησε να κλείσει το μαγαζί του.

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και δήλωσαν ότι δεν έχουν δικηγόρο και έτσι το δικαστήριο διέκοψε την δίκη για να διορίσει αυτεπάγγελτα συνήγορο υπεράσπισης. Ωστόσο, όταν επανήλθε η Έδρα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα και έτσι καταδικάστηκαν ερήμην.

Στη δίκη κατέθεσε ο πρόεδρος κοινότητας Σενεγαλέζων, ο οποίος αναφέρθηκε σε παρόμοια περιστατικά που έχουν συμβεί σε βάρος συμπατριωτών του ή άλλων Αφρικανών. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ίδιοι στις καταθέσεις τους, παραδέχονται την ύπαρξη ταγματων εφόδου και μάλιστα κάνουν σαφείς αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε ο οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ομολογία χρυσαυγίτη για τα τάγματα εφόδου

Στο στόχαστρο των ανακριτριών ακόμη ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Αστυνομικοί- φρουροί ξανά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής