ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Μύκονο και Αιτωλοακαρνανία

Ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Μύκονο και Αιτωλοακαρνανία

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών πάνω στο κύμα ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Αιγαίου και Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η αρχή θα γίνει στην Αιτωλοακαρνανία και τη Μύκονο, με μικρό αριθμό κατεδαφίσεων, όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, με τη δράση να χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με 400.000 ευρώ.

Η αρχή θα γίνει με 5 αυθαίρετα στις περιοχές Φτελιάς, Αγίου Στεφάνου, Πουλιού, Λια και Ορνού στη Μύκονο, ενώ θα ακολουθήσουν η Αστυπάλαια και η Νάξος.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου γίνεται εδώ και καιρό συστηματική καταγραφή της αυθαίρετης δόμησης σε δάση και αιγιαλούς.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους ολοκληρώθηκε η καταγραφή 1.047 αυθαιρέτων: στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 473, Δυτικής Ελλάδας 315 και Ιονίου 259.

Τα 880 από τα 1.047 αυθαίρετα βρίσκονται σε αιγιαλό και παραλία, ενώ τα 167 σε δάση. Επίσης δημιουργήθηκε λογισμικό, με βάση το οποίο μπορεί να κρίνεται η «βαρύτητα» του κάθε αυθαιρέτου, ώστε να καθορίζεται η προτεραιότητα στις κατεδαφίσεις.