ΕΛΛΑΔΑ

Κωστόπουλος: Πούλησα σπίτια για να ξεπληρώσω - Δεν υπάρχει μία (vid)

Κωστόπουλος: Πούλησα σπίτια για να ξεπληρώσω - Δεν υπάρχει μία (vid)

«Εγώ μπορεί να είμαι δημόσιο πρόσωπο και να είμαι εδώ και να μιλάω, αλλά στο ίδιο λούκι είναι και τρία εκατομμύρια Έλληνες! Αν δεν γίνει κάτι, θα κάνουμε τον Κορυδαλλό από εδώ, μέχρι την Κόρινθο» είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος αναφερόμενος στη σύλληψή του για χρέη στο Δημόσιο.

«Πήγα μόνος μου στη ΓΑΔΑ. Ήπια έναν καφέ εκεί δίπλα, πήγα στην Αστυνομία και αμέσως άρχισα να σπάω ρεκόρ. Η ουσία είναι ότι πήγα για δύο πράγματα για τα οποία κατηγορούμαι και σωστά. Το ένα είναι Δημόσιο και το άλλο είναι ΙΚΑ. Όμως, το πρώτο δεν είναι Δημόσιο, αλλά νοίκια ιδιωτικά, τα οποία, βάσει Νόμου, μπορεί κάποιος να τα παραχωρήσει στην Εφορία. Όσον αφορά στο ΙΚΑ, ήταν όταν έκλεισε η εταιρεία, όπου υπήρχε επίσχεση από τους εργαζομένους, δεν πληρώνονταν οι μισθοί και οι εισφορές και το ΙΚΑ είχε ξεχάσει να το κατατάξει, όπως μου είπε η δικηγόρος», είπε.

«Έχω ξεπουλήσει το σύνολο της περιουσίας μου, όπως έχουν κάνει και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι, διότι, αυτή την εποχή, πάνω από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις, όπως διάβαζα, έχουν φαλιρίσει, έχουν πτωχεύσει και δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας σειρά υποχρεώσεων που έχουν. Έτσι και η ΙΜΑΚΟ, που είχε πληρώσει γύρω στα 130 – 150 εκατομμύρια, από το 1995 έως το 2011, στην Εφορία, στο ΙΚΑ και τα υπόλοιπα. Είναι πολλά».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Τι είπε ο Κωστόπουλος στο πρωινό για τη σύλληψή του (vid)

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Πέτρο Κωστόπουλο

Τι είπε η Τζένη Μπαλατσινού για τη σύλληψη του Κωστόπουλου (vid)

Συνελήφθη ο Πέτρος Κωστόπουλος