ΕΛΛΑΔΑ

Η κατάρα των Μαρτίνων

Η κατάρα των Μαρτίνων

Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι λένε ότι πίσω από κάθε πρόσωπο υπάρχει μια ιστορία. Έτσι και στην περίπτωση της παρ΄ ολίγον απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου, υπάρχει μια απίστευτη ιστορία γεμάτη δράμα, σασπένς, αλλά και περίεργες συμπτώσεις με βασική πρωταγωνίστρια την γιαγιά της οικογένειας, που δεν είναι άλλη από τη γιαγιά του Κίκου, την Αθηνά Μαρτίνου, τη Νουνού όπως την αποκαλούν τα υπόλοιπα μέλη της φαμίλιας.

Η NEWSBOMB ξεδιπλώνει όλο το νήμα των περίεργων συμπτώσεων που προηγήθηκαν της απόπειρας απαγωγής του Κίκου και αποκαλύπτει ότι οι έρευνες της οικογένειας και των αρχών στρέφονται στο εσωτερικό των εταιρειών που διευθύνει ο νεαρός Κίκος Μαρτίνος.

Τραγικές συμπτώσεις και παιχνίδια της μοίρας

Το ισχυρό πρόσωπο της οικογένειας Μαρτίνου, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, είναι η γιαγιά Νούνου. Η Αθηνά Μαρτίνου, το γένος Μεθενίτη, είχε δυο αδελφούς, τον Μελέτη και τον Κλεόβουλο (τον Μπίμπη όπως τον αποκαλούσαν στην οικογένεια) που επίσης έγιναν εφοπλιστές. Κόρη ευκατάστατης οικογένειας των Αθηνών με πολλά ακίνητα τα οποία κληρονόμησε εν είδει προικός σε ποσοστό 90% από την οικογένειά της, παντρεύτηκε τον Γιάννη Μαρτίνο που και εκείνος είχε δύο ανύπαντρα αδέλφια.

νουνου

Τα παιχνίδια που έπαιξε η μοίρα στη Νούνου τους τελευταίους μήνες είναι δυο και πολύ σημαντικά: Πριν από δυόμιση μήνες έχασε τον εγγονό του αδερφού της στα 31 του, την ώρα που έκανε ελεύθερη κατάδυση στη Σύρο.

Ο άτυχος Μελέτης Μεθενίτης, άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που έκανε το αγαπημένο του άθλημα. Το τραγικό της ιστορίας είναι πως στην σαρανταήμερη επιμνημόσυνη δέση για το νεαρό, πέθανε ο αδερφός της Νουνούς, ο Κλεόβουλος (Μπίμπης) από τη στεναχώρια του. Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταπέσει και η ίδια, ενώ προχθές στον Αγ. Κωνσταντίνο, κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης για τα σαράντα του αδελφού της μεταφέρθηκε υποβασταζόμενη με δυο μπαστούνια και για πρώτη φορά έδειχνε να έχει χάσει από την ισχυρή πυγμή και τη δυναμικότητά της.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της φαμίλιας αποτελεί το γεγονός ότι στις ενδοοικογενειακές συζητήσεις απαγορεύτηκε «δια ροπάλου» οποιαδήποτε συζήτηση περί απαγωγής, ενώ κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου βρέθηκαν κοντά στη Νούνου – καθ΄ όλη την ημέρα - και οι τρεις γιοι της και πάλι χωρίς φρουρά και ασφάλεια, αλλά φανερά προβληματισμένοι.

νουνου2

Η «μάνα» του λόχου

Η Νουνού, είναι ίσως η πλουσιότερη γυναίκα της Ευρώπης και προσωπική φίλη της Βασίλισσας Ελισάβετ. Κρατάει χαμηλό προφίλ, ενώ δεν διστάζει να κατέβει μόνη της στη λαϊκή αγορά προκειμένου να κάνει τα ψώνια της. Στα χνάρια της πατάει ο γιος της ο Ανδρέας, πατέρας του Κίκου. Πιο συναισθηματικός και γενναιόδωρος φαίνεται πως είναι ο Θανάσης και πιο απόμακρος από όλα αυτά είναι ο Ντίνος.

Όπως λένε οι άνθρωποι που τη γνωρίζουν, η Νούνου είναι αυτό που λέμε η προσωποποίηση του σύγχρονου και σκληρού τεχνοκράτη. Ισχυρή προσωπικότητα που κινείται πρωτίστως με τον ορθολογισμό και τα μαθηματικά και δευτερευόντως με το συναίσθημα. Παράλληλα, είναι γνωστό πως είναι δεινή κυνηγός. Μάλιστα συναγωνίζεται και καυχιέται γι' αυτό, από την βασίλισσα της Αγγλίας μέχρι έμπειρους άνδρες κυνηγούς. Παρόλα αυτά, μέσα στους δυο αυτούς μήνες, έχασε δυο πολυαγαπημένα της πρόσωπα, ενώ το τελικό χτύπημα για την κυρία Αθηνά Μαρτίνου, ήταν το περιστατικό με την με την παραλίγο απαγωγή, γεγονός που την έχει σοκάρει.

Οι υποψίες για υπάλληλο της εταιρείας

Σύμφωνα με πληροφορίες της NEWSBOMB, μετά την απόπειρα απαγωγής εναντίον του Κίκου, τα μέτρα ασφαλείας της οικογένειας αυξήθηκαν περιμετρικά των σπιτιών, αλλά με προσεκτικά και με διακριτικότητα, ενώ ειδικά για τις γυναίκες και τα παιδιά της οικογένειας δόθηκε εντολή να συνοδεύονται από φρουρά.

Οι υποψίες της οικογένειας αλλά και των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει τις έρευνες, στρέφονται στο στενό επαγγελματικό περιβάλλον της εφοπλιστικής οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι οι δράστες είχαν διασυνδέσεις με υπάλληλο ή με υπαλλήλους της εταιρείας γεγονός που – αν ισχύει - ανατρέπει τα μέχρι στιγμής τα δεδομένα για την ταυτότητα των δραστών. Φώς στις έρευνες της αστυνομίας αναμένεται να ρίξει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η παρακολούθηση των κλήσεων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή όπου είναι γνωστό πως διαμένουν πολλοί γόνοι εφοπλιστικών οικογενειών.

Υπάρχει διάχυτος φόβος για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, ενώ δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους μήπως οι επίδοξοι απαγωγείς επιχειρήσουν να ξαναχτυπήσουν εν είδει εκδίκησης για την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια. Για τους λόγους αυτούς δεν έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε κανέναν πρόσωπο εκτός οικογένειας, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι άλλαξαν όλοι τους τα τηλέφωνά τους από iphone σε blackberry προκειμένου να διασφαλίσουν την ιδιωτικότητα των μεταξύ τους επικοινωνιών, αφού το λογισμικό των iphone είναι περισσότερο διάτρητο ακόμα και από μακρινές αποστάσεις.

Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της NEWSBOMB, εξαιτίας του ότι μετά τα τελευταία γεγονότα το κλίμα στην οικογένεια είναι πολύ βαρύ, για την περίοδο των εορτών, τα μέλη της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας θα ταξιδέψουν στην Αγγλία προκειμένου να χαλαρώσουν σε μία τεράστιας έκτασης έπαυλη που διαθέτουν.

κικος

Από το παλαιοπωλείο της Πανδρόσου στα καράβια

Η οικογένεια Μαρτίνου θεωρείται από τα πιο ισχυρά ονόματα στον χώρο της ναυτιλίας, και ταυτόχρονα ένα από τα πλέον αθόρυβα σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοσιότητα εκτός δουλειάς. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης Μαρτίνος, ιδιοκτήτης παλαιοπωλείου στην οδό Πανδρόσου που υπάρχει ακόμα και σήμερα, γνώρισε και παντρεύτηκε τη Νουνού Μεθενίτη. Η γυναίκα αυτή με το κοφτερό μυαλό της και την επιμονή της ξεκίνησε τη ναυτιλιακή εταιρία και μαζί με τα τρία αγόρια που απέκτησε με τον Γιάννη Μαρτίνο, μπήκαν δυναμικά στη δουλειά των βαποριών. Τα τέσσερα παιδιά πήραν τον δρόμο τους και η μοναχοκόρη της Νουνούς και του Γιάννη Μαρτίνου, Ελένη, παντρεύτηκε πριν από αρκετά χρόνια τον Λέοντα Μελά, γόνο καλής οικογένειας και ιδιοκτήτη του ακινήτου Piazza Mela στην Κηφισιά.

Ο Ανδρέας Μαρτίνος παντρεύτηκε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη. Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», χαρακτηρίζεται για την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την επιθυμία της να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά. Και τα τρία τους παιδιά αποφοίτησαν από το Κολλέγιο Αθηνών, ενώ η Αλίκη παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί. Ο Κίκος πριν παντρευτεί τη Μαρίνα Λιβανού ήταν περιζήτητος εργένης.

Ο δεύτερος αδελφός κ. Θανάσης Μαρτίνος, που πουλάει και την περίφημη έπαυλη στην Παλλήνη -ένα από τα ακριβότερα σπίτια στην Ελλάδα- παντρεύτηκε τη Μαρίνα Μαρτίνου και σήμερα έχουν δύο κόρες, τη Γεωργία και τη Μαρίνα που έχουν αποφοιτήσει από το Κολλέγιο Αθηνών.

Ο τρίτος αδελφός Ντίνος Μαρτίνος, έχει αποκτήσει με τη γυναίκα του τρία παιδιά, την Ιωάννα, τον Νικόλα και τον Γιάννη και ακολουθεί κι αυτός τη γενικότερη φιλοσοφία όλης της οικογένειας. Χαμηλό προφίλ και διακριτικότητα σε ό,τι κι αν κάνουν. Σπάνια φωτογραφίζονται σε κοσμικά πάρτι, προτιμώντας να περνούν απαρατήρητοι φορώντας πάντα πολύ απλά και λιτά ρούχα. Συνήθως απολαμβάνουν το φαγητό τους στα διάφορα κινέζικα εστιατόρια της Γλυφάδας, όπως το Far East και στα διάφορα ταβερνάκια της Βουλιαγμένης ή στο MezzaLuna.

Ακολουθούν το μότο του Νιάρχου: «vivre cache, vivre heureux», δηλαδή το «ζήσε κρυμμένος, ζήσε ευτυχισμένος».

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB