ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα δικάζεται ο Μιχάλης Λιάπης

Σήμερα δικάζεται ο Μιχάλης Λιάπης

Με εντολή Σαμαρά, τέλος τα προνόμια βουλευτών που παρανομούν

Σήμερα δικάζεται ο Μιχάλης Λιάπης ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να οδηγεί με πλαστές πινακίδες, ανασφάλιστο αυτοκίνητο και χωρίς δίπλωμα. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πρώην υπουργό επειδή παραβίασε πινακίδα προτεραιότητας (stop) στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα. Δίωξη για πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος με χρήση, ασκήθηκε κατά του πρώην υπουργού από την εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ο κ. Λιάπης οδηγήθηκε στο ΑΤ Αρτέμιδας απ' όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του. Στις πέντε το απόγευμα της Τρίτης, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών φρουρούμενος και με χειροπέδες ενώ αποφασίστηκε η παραπομπή του στο Αυτόφωρο.

c9e635bde10afc91dc1ad605e1ef7909 XL

Εξερχόμενος του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής όπου κρατείτο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη το ομολογώ. Δεν κυκλοφόρησα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα. Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες. Έκανα λάθος».

«Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει» δήλωσε στους δημοσιογράφους στα δικαστήρια.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση (είχε υπογράψει βεβαίωση στην Εφορία ότι από τη στιγμή που καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας αποδέχεται πως δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο) και ανασφάλιστο όχημα.

Με εντολή Σαμαρά, τέλος τα προνόμια βουλευτών που παρανομούν

Με αφορμή την σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη ο οποίος δεν δίστασε να πλαστογραφήσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του για να μην πληρώσει την εφορία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, να επεξεργαστεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή σε σύνταξη) θα στερούνται όλων των προβλεπομένων ατελειών και προνομίων τους, που συνδέονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα, στην περίπτωση που διαπράττουν αδικήματα όπως, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, απάτη κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Θεία Δίκη… Στην Λεωφ. Καραμανλή έπιασαν τον Μιχάλη Λιάπη

Βίντεο: Τιμωρούν το Λιάπη με τις δικές του ποινές

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη