ΕΛΛΑΔΑ

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για την επίθεση στο Χαλάνδρι

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για την επίθεση στο Χαλάνδρι

Ελπίδες ότι οι κάμερες ασφάλειας της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, και κοντινών επιχειρήσεων, μπορεί να έχουν καταγράψει κάποια λεπτομέρειας που θα «προδώσουν» τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβευτική κατοικία τα ξημερώματα εκφράζουν οι αρχές.

Οι αρχές υποψιάζοναι ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που είχε πραγματοποιήσει την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού το 2013.

Οι τέσσερις δράστες προσέγγισαν το σπίτι από ακάλυπτο χώρο στην οδό Χίου. Διέσχισαν πυλωτή πολυκατοικίας, και πυροβόλησαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, με δυο καλάσνικοφ.

Εξήντα κάλυκες που έχουν περισυλλέγει από το σημείο της επίθεσης στην οδό εθνικής Αντιστάσεως ελέγχονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η επίθεση θυμίζει πολύ εκείνη στο αστυνομικό τμήμα της Άγιας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2010, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ. Eπίσης, το Μάιο του 1999 το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας είχε βληθεί με ρουκέτα από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη

φωτογραφία 1

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα, έξω από την κατοικία του πρέσβη της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Ντολτ, που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δράστες χρησιμοποίησαν τα δυο καλάσνικοφ και έχουν ριφθεί δεκάδες σφαίρες. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του Γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Με τον Γερμανό πρέσβη επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, που επίσης τηλεφώνησε στον κ. Ντολτ.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

φωτογραφία 2

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.

310513171737 7010 jpg
unnamed01
unnamed3

Διαβάστε επίσης:

Πυροβολισμοί στο σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας στο Χαλάνδρι

Στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη ο υφυπουργός Εξωτερικών