ΕΛΛΑΔΑ

"Λιβύη" η Κερατέα

"Λιβύη" η Κερατέα
Άνοιξε η Λεωφόρος Λαυρίου -Πεδίο μάχης η Κερατέα

Οκτώ άτομα, 4 αστυνομικοί και 4 πολίτες τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, μετά από πολύωρες μάχες των ΜΑΤ και των κατοίκων στην περιοχή της Κερατέας.

Τελικά αργά το βράδυ άνοιξε και στα δύο ρεύματα η Λεωφόρος Λαυρίου. Ωστόσο ακόμα θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα.

Το μηχάνημα εκσκαφών, συνοδεία 4 διμοιριών των ΜΑΤ, απομάκρυνε από το δρόμο μπάζα που τοποθέτησαν εκεί άγνωστοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών.

Νωρίτερα, σκηνικό πολέμου στήθηκε στην Κερατέα με άγριες συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ ενώ κλεφτοπόλεμος εξελίσσεται στους δρόμους της πόλης.

Η περιοχή θύμιζε πεδίο μάχης με τους κατοίκους ναι εκτοξεύουν πέτρες, μολότοφ και...γκαζάκια εναντίον των ΜΑΤ, που ενισχύθηκαν με δυνάμεις από Σαρωνίδα και Λαύριο.

Ένα άτομο συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Κατά τις συγκρούσεις υπέστησαν εγκαύματα από τη ρίψη μολότοφ τέσσερις αστυνομικοί, τρεις εκ των οποίων παρέμειναν για νοσηλεία στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ένταση και το πρωί

Ένταση προκλήθηκε και τα ξημερώματα στην περιοχή.

Άγνωστοι πυρπόλησαν τον εκσκαφέα του υπουργείου Υποδομών, που «επιστρατεύθηκε» για να «σπάσει» για να απομακρύνει τα μπάζα από τη Λαυρίου.

Ο χειριστής δεν τραυματίστηκε ενώ η φωτιά κατασβήστηκε από την πυροσβεστική.

Εξάλλου λίγο μετά τις 8 το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών στο μπλόκο του Λαυρίου και με τον εκσκαφέα μετακινήθηκαν τα παλαιά οχήματα που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος παραμένει κλειστός από το Λαύριο έως τα Καλύβια από τους κατοίκους που αντιδρούν στη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Πυρπόλησαν όχημα του υπουργείου στην Κερατέα - Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ