ΕΛΛΑΔΑ

Η υπερασπιστική γραμμή του Δ. Κοντομηνά - Αναμένεται η απόφαση

Η υπερασπιστική γραμμή του Δ. Κοντομηνά - Αναμένεται η απόφαση

Εν αναμονή της κρίσης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα κρατηθεί, ή όχι, για την υπόθεση του ΤΤ, βρίσκεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Από ώρα σε ώρα οι δικαστές θα αποφανθούν αν θα υιοθετήσουν την εισαγγελική κρίση, που ζήτησε την προσωρινή του κράτηση, ή θα δεχθούν τη θέση τού ανακριτή της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Το Συμβούλιο συνεδριάζει από το μεσημέρι και μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης των συνηγόρων υπεράσπισης του επιχειρηματία, Ηλία Αναγνωστόπουλου και Γρηγόρη Τσόλια.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Κοντομηνά εγγράφως, αλλά και κατά την ακρόαση στο δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να αντικρούσουν την κρίση της εισαγγελέως ότι ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος φυγής, ανέπτυξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ισχυρισμό ότι αν ο επιχειρηματίας επιθυμούσε να φύγει, θα το είχε ήδη κάνει, καθώς είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι διεξάγεται έρευνα για το ΤΤ. Αντίθετα, την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς επέστρεψε στην Ελλάδα από ταξίδι στις ΗΠΑ. Επιπλέον, επικαλέσθηκαν άλλες δικαστικές υποθέσεις, που είχε στο παρελθόν ο κ. Κοντομηνάς, για τις οποίες είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους τήρησε απόλυτα.

KON29423432

Τονίστηκε ακόμη στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος είναι επικεφαλής προσωποπαγούς Ομίλου οι επιχειρήσεις του οποίου έχουν έδρα την Ελλάδα και απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους. Από την πλευρά τού επιχειρηματία υποστηρίχθηκε ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Όμιλος ενδιαφέρεται να έχει καλές συνεργασίες με τις τράπεζες για να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις και επομένως τον κ. Κοντομηνά ενδιέφερε να βρεθεί λύση με το ΤΤ. Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης φέρεται να υπογράμμισαν στο δικαστικό συμβούλιο ότι αν ο Δημήτρης Κοντομηνάς οδηγηθεί στη φυλακή, ο Όμιλος θα καταρρεύσει.

Οι δικαστές ενημερώθηκαν -και με πιστοποιητικά- ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τέλος, τονίστηκε ότι ήδη έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες, που διαδέχτηκαν το ΤΤ, προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ, καθώς τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας προσφέρει ως ενέχυρο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, τις μετοχές του ALPHA, διαδικασία που πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κ. Κοντομηνάς δίνει εγγυήσεις άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων.

Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους λόγους, για τους οποίους η εισαγγελέας θεωρεί τον επιχειρηματία ύποπτο φυγής είναι και το γεγονός ότι κατέχει μετοχές σε αεροπορική εταιρεία, που όμως είναι ανενεργή.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Δ. Κοντομηνά

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Δημήτρης Κοντομηνάς