ΕΛΛΑΔΑ

Κομπίνα χιλιάδων ευρώ με δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής

Κομπίνα χιλιάδων ευρώ με δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής

Περίπου ογδόντα χιλιάδες καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα έπεσαν θύματα απάτης δύο επιτήδειων, οι οποίοι πωλούσαν παράνομα το δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής σπιρουλίνα.


Σε βάρος ενός 47χρονου και 45χρονου απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Οι δύο επιχειρηματίες αποκόμισαν μέσα σε διάστημα τριών μηνών, από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, 280.000 ευρώ.

Η κομπίνα είχε στηθεί ως εξής: το προϊόν προωθούνταν σε υποψήφιους αγοραστές μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, υποτίθεται δωρεάν, με μοναδική επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής που ανέρχονταν –κατά τους ισχυρισμούς της εταιρείας- σε 7,95 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα έξοδα μεταφοράς ανέρχονταν σε 2,9 ευρώ.

Επίσης κάθε συσκευασία σπιρουλίνας των τριάντα δισκίων κόστιζε στους κατηγορουμένους 79 λεπτά, όταν τα φαρμακεία χρεώνουν την κάθε συσκευασία των 70 δισκίων προς 10 ευρώ, αναφέρει η δικογραφία.

Στο διάστημα των τριών μηνών, οι κατηγορούμενοι, μέσω της εταιρείας τους, έπεισαν συνολικά 78.180 καταναλωτές να αγοράσουν από τη δική τους σπιρουλίνα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 278.320 ευρώ.

H υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών.

Πρόκειται για περιστατικό που αποδεικνύει πως η διακίνηση φαρμάκων και σκευασμάτων υγείας γίνεται εκτός φαρμακείων ενδέχεται να εγκυμονεί παγίδες εξαπάτησης του κοινού ή ακόμα χειρότερα κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης:

«Χαρακώματα» Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα φαρμακεία – super market