ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:55 το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινσιτούτου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού είναι 5,8 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στα έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αργοστολίου και στα 280 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο πάντως ο σεισμός έχει ένταση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Εϊναι χαρακτηριστικό πάντως πως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και σε πολλές περιοχές όλης της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

Μέχρι στιγμής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού έχουν αναφερθεί ζημιές σε καταστήματα στην πόλη του Αργοστολίου από σπασμένες τζαμαρίες, αλλά δεν υπάρχουν κλήσεις για τραυματισμούς.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις βράχων με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι στα βόρεια του νησιού.

seismo

Πάντως, άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν αναστατωθεί και έχουν βγει από τα σπίτια τους, ενώ η γη συνεχίζει να τρέμει κάτω από τα πόδια τους καθώς έχουν σημειωθεί έως τώρα αρκετοί μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να έχει ένταση 4,4 Ρίχτερ.

Περιπολίες γίνονται και στη Ζάκυνθο, καθώς η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και σε αυτό το νησί, αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Κεφαλονιά