ΕΛΛΑΔΑ

Παρίσταναν τους εφοριακούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Παρίσταναν τους εφοριακούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Σπείρα που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 54χρονος, ο 29χρονος γιος του και ένας 49χρονος, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 40χρονος συνεργός τους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, η δράση της οποίας ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, εμπλέκονται σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις απάτης στους νομούς Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας και Δράμας. Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης προσέγγιζαν ηλικιωμένους και προσποιούμενα τους εφοριακούς, αποσπούσαν από εκείνους μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της δήθεν τακτοποίησης οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενών τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι ο 54χρονος συλληφθείς είχε αναλάβει την «εκπαίδευση» των νεότερων μελών της σπείρας και σχεδίαζε τις παράνομες «επιχειρήσεις» τους, στις οποίες λάμβανε ενεργά μέρος.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι ο ίδιος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και κατά το παρελθόν, καθώς είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, επίσης για υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων.