ΕΛΛΑΔΑ

Στο παρά πέντε απετράπη ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα

Στο παρά πέντε απετράπη ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα

Φύλλο και φτερό κάνει η Αντιτρομοκρατική το αυτοκίνητο-οπλοστάσιο που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τις έρευνες των αρχών για τη δράση τρομοκρατικών ομάδων μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου-γιάφκα που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Παλαιό Φάληρο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική, και το αυτοκίνητο έγινε φύλλο και φτερό με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, ενώ γρήγορα έφτασε στο σημείο η ιδιοκτήτριά του, από την οποία οι τρομοκράτες το είχαν κλέψει πριν από περίπου 10 ημέρες.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μύρισαν τα εκρηκτικά και επιβεβαιώθηκαν αφού μέσα στο αμάξι βρέθηκαν ρουκετοβόλο, ρουκέτες, καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πάρα πολλές σφαίρες.

Το όχημα μάρκας Opel Astra, που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά.

AUTOKINITO GIAFKA 77745645647

Ετοίμαζαν ισχυρό χτύπημα

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν πολύ ισχυρό χτύπημα αφού το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο με βαρύ οπλισμό ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε για την ύπαρξη του αυτοκινήτου και το κρατούσε μυστικό προκειμένου να στήσει καρτέρι στους δράστες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του newsbomb.gr η Αντιτρομοκρατική συνδέει τις έρευνες με την εξεφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού ενώ προβληματισμό προκαλεί πως το όχημα-γιάφκα βρέθηκε σχετικά κοντά στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ που είναι στη λεωφόρο Συγγρού.

Το βαρύ οπλοστάσιο του ύποπτου οχήματος

Από τις μέχρι στιγμές έρευνες στο ύποπτο αυτοκίνητο βρέθηκαν:
4 ρουκέτες RPG
4 προωθητικοί μηχανισμοί
Εκτοξευτήρες RPG
4 αμυντικές χειροβομβίδες S1
4 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων
3 Καλάσνικοφ
7 γεμιστήρες
2 Κοντάκια καλάσνικοφ
Κουτιά με σφαίρες, γάντια και κουκούλες

Διαβάστε επίσης:

«Φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο-οπλοστάσιο

Ύποπτο αυτοκίνητο ερευνά η Αντιτρομοκρατική

Βλέπουν... ίχνη από Χριστόδουλο Ξηρό στην Αντιτρομοκρατική