ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που διοργάνωνε πάρτι στην Αθήνα

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που διοργάνωνε πάρτι στην Αθήνα

Δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας και για αδικήματα περί την υπηρεσία σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος 27χρονου υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής.

Όπως προέκυψε από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπαστυνόμος πέραν της ιδιότητάς του ως αστυνομικός, διοργάνωνε εκδηλώσεις και πάρτι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις οποίες μάλιστα διαφήμιζε και στο διαδίκτυο.

Ο 27χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στη διάρκεια εκδήλωσης που είχε διοργανώσει ο ίδιος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Νέο Ηράκλειο.

Από τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις, όπως στέρηση άδειας για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής η οποία σχετίζεται με την πνευματική ιδιοκτησία, καθώς επίσης παραβάσεις των υγειονομικών διατάξεων (στέρηση άδειας εργασίας αλλοδαπών, έλλειψη υγειονομικών πιστοποιητικών-βιβλιαρίων κ.λπ.).

Για τα παραπάνω αδικήματα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων συνελήφθησαν συνελήφθησαν επίσης κατά περίπτωση οι δύο υπεύθυνοι του καταστήματος καθώς επίσης και εννέα άτομα που απασχολούνταν σε αυτό.

Στη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στο σπίτι του 27χρονου αστυνομικού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη τέλος και ο πατέρας του γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ένα περίστροφο με δώδεκα φυσίγγια, με αθεώρητη άδεια οπλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.