ΕΛΛΑΔΑ

Αιματοκύλισμα στο Ελληνικό: Ένα παλληκάρι σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster!

Αιματοκύλισμα στο Ελληνικό: Ένα παλληκάρι σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster!

Σε τραγωδία μετατράπηκε ο αγώνας Dragster στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο της Αθήνας, όταν ένα αυτοσχέδιο παπάκι την ώρα που έφτανε στο τέρμα «χτυπήθηκε» από μια άλλη μηχανή μεγάλου κυβισμού με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει άδικα την ζωή του.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος γέμισε με.... αίμα. Τα χαμόγελα των συμμετεχόντων και των θεατών πάγωσαν, καθώς δύο από τους αναβάτες, ένας 19χρονος και ένας 23χρονος, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και τελικά ο 19χρονος κατέληξε.

Ο συγκεκριμένος αγώνας που θεωρείται "προθέρμανση" ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τους 250 άρχισαν να καλύπτουν το λεγόμενο 400αρι και να «γράφουν» τους χρόνους τους, η κατάσταση όμως ανατράπηκε όταν λίγα λεπτά μετά τη 13:00 δύο νέα παιδιά συγκρούστηκαν την ώρα του τερματισμού.

Ο αναβάτης μιας μηχανής μεγάλου κυβισμού στην κυριολεξία εμβόλισε τον συναθλητή του, καθώς εκείνη την ώρα η ταχύτητα με την οποία έπεσε πάνω του ήταν κοντά στα 200 χλμ./ώρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ακαριαία, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ ο νεαρός αναβάτης.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ, οι αγώνες δεν είχαν δηλωθεί επίσημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ασυνεννοησία και καθυστέρηση στην μεταφορά των τραυματιών .

Αν και οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει κάλυψη από ιδιωτικό ασθενοφόρο, η κακιά η ώρα και η εξέλιξη του αγώνα, τους ανάγκασε να απευθυνθούν στο ΕΚΑΒ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσουν επακριβώς το μέρος της διοργάνωσης.

Μιλώντας με το ΕΚΑΒ, οι υπεύθυνοι κάλεσαν ασθενοφόρο στην πίστα κάρτ του Ελληνικού, χωρίς να ενημερώσουν πως η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.