ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αποχωρούν για να επιστρέψουν...δυναμικότερα οι αγρότες

Κρήτη: Αποχωρούν για να επιστρέψουν...δυναμικότερα οι αγρότες

Σε μια μικρή... ανάπαυλα των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Ηράκλειο, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της φορολόγησης τους, το οποίο έχει προκαλέσει πανελλαδικό ξεσηκωμό στον κλάδο.


Οι εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν ότι οι διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών δεν τους ικανοποιούν, από τη στιγμή που αποτελούν "σταγόνα στον ωκεανό" των προβλημάτων που θα δημιουργήσει ο νέος τρόπος φορολόγησης τους και κυρίως το ζήτημα της τήρησης βιβλίων εσόδων -εξόδων, για το οποίο η κυβέρνηση δεν φαίνεται να υπαναχωρεί.

Όπως αποφασίστηκε, την εβδομάδα που έρχεται δεν θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις αλλά θα προχωρήσουν σε σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου στη συνέχεια- αν δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στα αιτήματα τους- να διοργανώσουν από τις 17 Φεβρουαρίου νέες δυναμικότερες διαμαρτυρίες, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο παγκρήτιου συλλαλητηρίου

Πηγή: cretalive.gr