ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες αποκλείουν τον κόμβο στα Βασιλικά

Οι αγρότες αποκλείουν τον κόμβο στα Βασιλικά

Σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου, στον κόμβο των Σφαγείων στα Βασιλικά, προχωρούν από τη μία το μεσημέρι -και για περίπου μία ώρα- αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για τη φορολογική πολιτική.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστικής του μπλόκου, Αργύρης Μαρίσιος, τα τρακτέρ θα παραμείνουν παρατεταγμένα παράπλευρα του δρόμου και ο αποκλεισμός θα γίνει με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους πεζούς στο οδόστρωμα.

Στο μεταξύ, τη στήριξή της στις αγροτικές κινητοποιήσεις εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, καλώντας όλους τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών.

Προαναγγέλλουν και οι ίδιοι διαμαρτυρίες, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στον Ισθμό της Κορίνθου και την Πέμπτη 13/2, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων καταγγέλλει -μεταξύ άλλων- "τις διαφαινόμενες ρυθμίσεις για το γάλα και τη φέτα" προειδοποιώντας ότι "για τον κτηνοτροφικό κόσμο αποτελούν αιτία πολέμου'".

Οι κτηνοτρόφοι χαρακτηρίζουν "ταφόπλακα της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων" τον νέο τρόπο φορολόγησης και ζητούν: πάγωμα των φορολογικών ρυθμίσεων με το άνοιγμα βιβλίων για φέτος, αλλά και των νομοθετικών ρυθμίσεων του τελευταίου πολυνομοσχεδίου για την κτηνοτροφία, ενημέρωση από τα κόμματα για το κτηνοτροφικό τους πρόγραμμα και συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.