ΕΛΛΑΔΑ

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Μαλακάσα

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Μαλακάσα

Στον Εισαγγελέα, στα πλαίσια του αυτοφώρου, οδηγούνται σήμερα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Μαλακάσα.

Οι συλληφθέντες έφτασαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων λίγο πριν τις 11 το πρωί, υπό τις επευφημίες κατοίκων και φορέων της περιοχής που βρίσκονταν εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης.

Οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει κλοιό, ώστε να εμποδίσουν τους κατοίκους να τους πλησιάσουν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν τελικά στα δικαστήρια από την πλαϊνή πύλη.

kaggela

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή στα διόδια της Μαλακάσας, με την πυρκαγιά σε ένα κουβούκλιο είσπραξης, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ωρωπού, τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πρόεδροι συλλόγων της περιοχής.

Από το πρωί, κάτοικοι και φορείς του Ωρωπού είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

evelpidwn
evelpidwn2

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

fotia 1

Στις 8 το βράδυ της Κυριακής η διαμαρτυρία περίπου 500 κατοίκων του Ωρωπού και άλλων περιοχών πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι κάτοικοι αντιτίθενται στην αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και στη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.

Κάποιοι οργισμένοι κάτοικοι ξήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κουβούκλιο των διοδίων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε λάστιχα σε παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού.

Οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν συμβολικά για 10 λεπτά τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού και στη συνέχεια έφθασαν με αυτοκινητοπομπή στα διόδια Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

2032990

«Σήμερα 10/2/2014 έγινε σύλληψη και ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εμού του Δημάρχου Ωρωπού, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων φορέων του Δήμου Ωρωπού. Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το χθεσινό μεμονωμένο επεισόδιο. Καταδικάζουμε κάθε έκφραση βίας από όπου και αν προέρχεται. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τον τόπο μας με κάθε ειρηνικό και νόμιμο τρόπο.

Η απροειδοποίητη και υπέρογκη αύξηση του αντιτίμου των διοδίων (8 σταθμοί διοδίων εντός ορίων του Δήμου Ωρωπού) που καταρρακώνει την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες, καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής, μας βρίσκει αντίθετους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ «ΔΕΙΞΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί το συμβάν, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση και να γίνουν συλλήψεις.

mar38457345555 1

Διαβάστε επίσης:

Μαλακάσα: Ψάχνουν τους εμπρηστές των διοδίων από τις κάμερες

Έβαλαν φωτιά σε κουβούκλιο διοδίων στη Μαλακάσα (pics)