ΕΛΛΑΔΑ

Hurrieyt: Αναζητείται ακόμα ένας Τούρκος για τρομοκρατία στην Αθήνα

Hurrieyt: Αναζητείται ακόμα ένας Τούρκος για τρομοκρατία στην Αθήνα

Η σύλληψη των μελών της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C στου Γκύζη στις 10 Φεβρουαρίου, έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση ελληνικών δυνάμεων με τις αμερικανικές και τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Εκτιμάται όμως πως ότι ένα ακόμη μέλος της DHKP-C μπορεί να συγκαταλέγεται σ' αυτούς.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση που κράτησε σχεδόν 2 χρόνια, ήταν αποτέλεσμα μίας συνεργασίας μεταξύ της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT), της ελληνικής ΕΥΠ και της αμερικανικής CIA. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τρεις αυτές υπηρεσίες άρχισαν να μοιράζονται πληροφορίες μετά την επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αγκυρα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όταν αντιλήφθηκαν πως η DHKP-C ετοίμαζε νέα επίθεση σε τουρκικό έδαφος, οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα πέρυσι.

Ενώ η ταυτότητα των συλληφθέντων της Δευτέρας, Χουσεΐν Τεκίν και Ισμαήλ Ακκόλ επιβεβαιώθηκαν από τις τουρκικές Αρχές, εκτιμάται ότι ένα ακόμη μέλος της DHKP-C μπορεί να συγκαταλέγεται σ' αυτούς. Πρόκειται για τον Μουράτ Κορκούτ που κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη επίθεση κατά των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Άγκυρα το 2013, προτού διαφύγει στην Ελλάδα.

Πηγές δήλωσαν, ακόμη, στη Hürriyet ότι πέντε μέλη της τουρκικής ομάδας ασφαλείας θα παραστούν στην ανάκριση των συλληφθέντων στο γραφείο του εισαγγελέα στην Αθήνα, την Παρασκευή. Η Άγκυρα σχεδιάζει να υποβάλει επίσημο αίτημα έκδοσης τους μετά την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Φωτογραφίες από τη γιάφκα των Τούρκων στου Γκύζη