ΕΛΛΑΔΑ

Απερρίφθη η αίτηση του Ηλία Κασιδιάρη για εξαίρεση των ανακριτριών!

Απερρίφθη η αίτηση του Ηλία Κασιδιάρη για εξαίρεση των ανακριτριών!

Στο ... κενό έπεσε η αίτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που ζητούσε την εξαίρεση των ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, που διενεργούν την κύρια ανάκρισης για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Με την υπ΄ αριθ. 250/2014 απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την εν λόγω αίτηση καθώς δεν προκύπτει «από τη συνολική εκτίμηση των ισχυρισμών τόσο του αιτούντα όσο και των ανακριτριών» οποιαδήποτε προτίμηση υπέρ ή κατά συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος ή ενέργεια που να συνδέεται με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση.

Παράλληλα το Συμβούλιο εκτιμά ότι δεν προκύπτει πως «με υπαιτιότητα των ανακριτριών δημοσιοποιήθηκε ανεπιτρέπτως μέρος του ανακριτικού υλικού και τονίζει ότι «η υποβολή μηνύσεως σε βάρος του δικαστή δεν συνιστά λόγο εξαιρέσεώς του».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζητούσε την εξαίρεση της κυρίας Κλάπα επειδή δήθεν «παρασιώπησε τις ιδιαίτερες και στενές σχέσεις και τον σημαίνοντα πολιτικό ρόλο του συζύγου της με τους πολιτικούς μας διώκτες» και η ίδια είναι «ταυτισμένη με το ιδεολογικό υπόβαθρο του κόμματος του συζύγου της» (ΔΗΜΑΡ).

Επίσης υποστήριξε ότι οι δύο ανακρίτριες «ουδόλως ενήργησαν [...] να διασφαλίσουν τη μυστικότητα της ανακρίσεως» και ότι κατά το ανακριτικό έργο διακατέχονταν από μεροληψία «ως προκύπτει από την πανομοιότυπη φρασεολογία».

Διαβάστε επίσης:

Αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών κατέθεσε ο Κασιδιάρης