ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια στη Ρόδο - Υπό πολιορκία ο δήμαρχος (vid)

Σοβαρά επεισόδια στη Ρόδο - Υπό πολιορκία ο δήμαρχος (vid)

Πρωτοφανή επεισόδια ξέσπασαν από χθες το βράδυ στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου.

Ο πρώην Δήμαρχος Ιαλυσού, Στέργος Στάγκας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης με πλειοψηφία να απολυθούν οι εργαζόμενοι της Ιαλυσού έριξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του νυν δημάρχου, προκειμένου όπως υποστήριξε «Να ξυπνήσει».

Αμέσως δέχθηκε επίθεση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Καρατζιά, ο οποίος υποστηρίζει ότι απλώς τον έσπρωξε ενώ αυτόπτες ισχυρίζονται ότι τον χαστούκισε.

Ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια που κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα.

Οι εξαγριωμένοι εργαζόμενοι που απολύονται έσπασαν τις πόρτες τις ΔΕΥΑΡ και εισέβαλαν στον αύλειο χώρο ενώ επιχείρησαν να μπουν και στο κτίριο.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου για πολλές ώρες.

Ενδεικτικό της πρωτοφανούς έντασης που επικρατούσε ήταν ότι ο Δήμαρχος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ . που συμμετείχαν στο συμβούλιο και ψήφισαν υπέρ της απόλυσης των εργαζομένων, δεν μπορούσαν να βγουν από το κτίριο.

Η αριστερή έξοδος είχε κλειστεί με αυτοκίνητα που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι, ενώ στις δύο κύριες εξόδους υπήρχαν συγκεντρωμένοι σε κατάσταση απίστευτης οργής οι άνθρωποι που απολύθηκαν.

Τελικά με παρέμβαση των ψυχραιμότερων στις 3 παρά 10 τα ξημερώματα οι συγκεντρωμένοι "έλυσαν την πολιορκία" και αποχώρησαν από το κτίριο της ΔΕΥΑΡ.

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι η μάχη και ο αγώνας για το ιερό δικαίωμα της εργασίας τους, θα συνεχιστεί.

Δείτε το βίντεο από την ΡΟΔΙΑΚΗ: