ΕΛΛΑΔΑ

Ο 17χρονος ράπερ που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με το τραγούδι του

Ο 17χρονος ράπερ που συγκίνησε όλη την Ελλάδα με το τραγούδι του

Ένας 17χρονος μαθητής από το Ληξούρι δίνει την εικόνα της Κεφαλονιάς μέσα από ένα τραγούδι.


Ο Οδυσσέας Σκουτέλης, ο ταλαντούχος hip hop τραγουδιστής που είναι μόλις 17 χρονών, μπορεί να μην έχει τελειώσει ακόμα το σχολείο, αλλά κατάφερε να αναδείξει τα προβλήματα της πατρίδας του μέσα από ένα τραγούδι 3 λεπτών.

1375115 796259647055264 16313832 n

Ο Οδυσέας περιγράφει με ρίμες τις δυσκολίες των σεισμόπληκτων κατοίκων της Κεφαλονιάς και η προσπάθεια του έχει αναγνωριστεί από όλους.

Το τραγούδι που έγραψε ο Οδυσσέας για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.

Εδώ, και 23 ημέρες οι κάτοικοι της Παλικής δοκιμάζονται καθημερινά. Ωστόσο, οι δεκάδες μετασεισμοί που καταγράφονται σε ημερήσια βάση, η έλλειψη στέγης, τροφής και νερού δεν κατάφεραν να τους σπάσουν.

DSCN1354

Άνθρωποι από σκληρό μέταλλο, άνθρωποι που δεν λυγίζουν, στέκονται περήφανα περιμένοντας καρτερικά την επόμενη ήρεμη ημέρα.

Αυτήν ήρεμη ημέρα περιμένει και ο 17χρονος Οδυσσέας Σκουτέλης από το χωριό Λουκεράτα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ληξούρι.

Ο Οδυσσέας είναι ο εμπνευστής και ερμηνευτής του hip hop κομματιού που περιγράφει την πραγματικότητα της Κεφαλονιάς μετά τους δυο καταστροφικούς σεισμούς. Έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα και εδώ και μια εβδομάδα τα social media έχουν πάρει φωτιά, ενώ το τραγούδι του έχει συγκεντρώσει χιλιάδες views στο YouTube.

DSCN1373

Μέσα από τους στίχους του αποτυπώνει όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες στο νησί του Ιονίου, που πάλλεται ασταμάτητα. Αν και μόλις 17 ετών, εμφανίζεται πολύ προσγειωμένος και αποφασισμένος για το μέλλον του. Ο Οδυσσέας μίλησε στο Newsbomb.gr και μοιράστηκε τις σκέψεις του και τα σχέδια του για το μέλλον.

Πόλη Σεισμών – Στίχοι που αποτυπώνουν την πραγματικότητα της Κεφαλονιάς

Με τίτλο "Πόλη Σεισμών " το τραγούδι του Οδυσσέα ή Απέχθων, (όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα), που έχει ανέβει στο Youtube, δίνει κουράγιο σε όλους εκείνους που επλήγησαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Μερικές ημέρες μετά τον δεύτερο σεισμό, εντελώς ξαφνικά του ήρθε η ιδέα να γράψει ένα κομμάτι, δηλώνει στο Newsbomb.gr «Η ιδέα μου ήρθε ουρανοκατέβατα, την ώρα που περιφερόμουν στους δρόμους του Ληξουρίου, βλέποντας όλες τις καταστροφές που έχουν γίνει. Βγήκε από μέσα μου έτσι ξαφνικά, θεώρησα ότι ήταν η στιγμή που έπρεπε να γράψω μερικούς στίχους που θα εκφράζουν όλους τους κατοίκους της Παλικής».

DSCN1379

Στον πρώτο σεισμό, δεν τρόμαξε και παρέμεινε στο σπίτι, γιατί δεν είχε υποστεί υλικές ζημιές, ο δεύτερος σεισμός τον βρήκε κατά τη διάρκεια του ύπνου. «Στον δεύτερο κοιμόμουν, ξύπνησα, γιατί παραλίγο να πέσει το καλοριφέρ πάνω μου. Αντιλήφθηκα ότι ήταν πολύ ισχυρός, ωστόσο δεν πανικοβλήθηκα, πέρασε περίπου μισή ώρα μέχρι να μαζέψω τα πράγματα μου και να εγκαταλείψω το σπίτι. Μάζεψα δύο, τρία βασικά πράγματα και έφυγα, δεν φοβήθηκα μήπως πέσει το σπίτι πάνω στο κεφάλι μου, απλά και μόνο στην ιδέα και όλα αυτά τα δυνατά βουητά, μας πτοούσαν», δηλώνει ο Οδυσσέας στο Newsbomb.gr. Εδώ και λίγες ημέρες έχει επιστρέψει σπίτι του μαζί με την οικογένεια του, καθώς το σπίτι του έχει κριθεί κατάλληλο.

Εθελοντισμός και τραγούδι

Συγκινημένος από την δοκιμασία που περνάνε πολλοί συνάνθρωποι μας, ο 17χρονος βοηθούσε στα συσσίτια που διοργάνωνε ο δήμος στο μουσείο του Ληξουρίου και έβαλε το δικό του λιθαράκι, για να βοηθήσει έστω και λίγο αυτούς που το είχαν ανάγκη. «Δεν σκεφτόμουν αν κάνει και τρίτο σεισμό και τι θα γίνει, απλά είσαι εκεί και βοηθάς. Το δικό μου το σπίτι είναι καλά, άλλων κατοίκων όμως δεν είναι, εγώ δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος. Έδωσα το παρών σε όλα τα συσσίτια, γνώρισα κόσμο που είχε ανάγκη και χρειαζόταν εκτός από φαγητό και μια καλή κουβέντα, και ένιωσα και εγώ καλά με τον εαυτό μου, και ότι συνέβαλα με ότι μέσο είχα στην προσπάθεια του Δήμου».

DSCN1311

Ο 17χρονος Οδυσσέας, παραδέχεται ότι ο κρατικός μηχανισμός αν και λειτούργησε σωστά, ωστόσο αναφέρει ότι αντέδρασε λίγο καθυστερημένα, μετά τον δεύτερο σεισμό.

Τα σχέδια για το μέλλον

Ο Οδυσσέας βρίσκεται στην τελευταία τάξη του Λυκείου και όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του ονειρεύεται το μέλλον του και βάζει στόχους. Όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr ονειρεύεται να γίνει μουσικός παραγωγός, γιατί η μουσική είναι η αγάπη του και χωρίς αυτή δεν ζει. Άρχισε να γράφει στίχους και να ασχολείται με τη μουσική, πριν τέσσερα χρόνια. Στα τραγούδια του δεν ασχολείται με κάποιο συγκεκριμένο θέμα, αλλά ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής γράφει μερικές ρίμες για να βγάλει από μέσα του τα συναισθήματα που τον κυριεύουν.

Ακούστε ακόμα ένα τραγούδι που έχει γράψει ο ίδιος

Ο Οδυσσέας, μετά από αυτές τις δραματικές στιγμές που έζησε, σχεδιάζει τις σπουδές και δηλώνει την επιθυμία του να φύγει από την Ελλάδα, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να γυρίσει πίσω.

«Μακάρι να μπορέσω το καλοκαίρι να φύγω για Αγγλία και να μπορέσω να δουλέψω εκεί για λίγο καιρό και μετά να φύγω για Βερολίνο. Σκέφτομαι να σπουδάσω μουσικός παραγωγός σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο του Βερολίνου και μετά γιατί όχι να γυρίσω πάλι εδώ», μας εκμυστηρεύεται ο hip –hop καλλιτέχνης που κατάφερε να συγκινήσει το πανελλήνιο.

Το τραγούδι του που σίγουρα θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία πολύ σύντομα θα γυριστεί και σε βίντεο – κλιπ, και θα περιλαμβάνει εικόνες από την Παλική και το Ληξούρι. Ενώ, σε μια εβδομάδα θα γυρίσει και ακόμα ένα βίντεο κλιπ, από ακόμα ένα αγαπημένο του κομμάτι.

1622805 433814316749409 1852270511 n

Κάθε τέλος, ίσον μια καινούρια αρχή λέει προς το τέλος του τραγουδιού ο Οδυσσέας και στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους πληγέντες. Αυτή την αισιοδοξία θέλει να νιώσουν και οι συμπολίτες του.

Διαβάστε επίσης:

Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ αναστάτωσε την Κεφαλονιά

Δεκαπέντε τόνοι τρόφιμα από τη Ζάκυνθο στο Ληξούρι

Χουλιάρας: Καμία ανησυχία για τους μετασεισμούς στην Κεφαλονιά

Οικογένεια Γερμανών πίσω από το «Kefalonia ιnsomnia» που σαρώνει