ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με πλαστές άδειες διαμονής σε βάρος του ΟΑΕΔ

Απάτη με πλαστές άδειες διαμονής σε βάρος του ΟΑΕΔ

Για απάτη και πλαστογραφία κατηγορείται ένας 38χρονος Αλβανός, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έπαιρνε εδώ και πέντε χρόνια παράνομα διάφορα επιδόματα από τον ΟΑΕΔ.

Η δράση του αλλοδαπού αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού της Δράμας, σύμφωνα με την οποία ο προαναφερόμενος είχε καταθέσει μία πλαστή άδεια διαμονής.

Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι ο 38χρονος είχε αλβανικό διαβατήριο, στο οποίο ήταν επικολλημένες τρεις άδειες διαμονής. Οι δύο από αυτές ήταν πλαστές ενώ η τρίτη ήταν κλεμμένο έντυπο.

Ο 38χρονος από τις αρχές Οκτωβρίου 2009 έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2013 είχε καταθέσει πέντε φορές στον ΟΑΕΔ Δράμας τις δύο άδειες διαμονής μαζί με άλλα δικαιολογητικά-αιτήσεις και πήρε παράνομα επιδόματα. Η ζημιά για το δημόσιο φτάνει στα 4.259,34 ευρώ.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του το μεσημέρι της Δευτέρας (17/02), σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας. Οι έρευνες της αστυνομίας πάντως δεν ολοκληρώθηκαν, αφού ενδέχεται να έχει εμπλακεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.