ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση Θέμου κατά Παπακωνσταντίνου

Μήνυση Θέμου κατά Παπακωνσταντίνου
Μήνυση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου...

Μήνυση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση, κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης.

Στη μήνυση την οποία κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Θέμος Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου βαπτίζει τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της εφημερίδας σχετικά με τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Express Service, Ιωάννη Ραπτόπουλο «εκφοβισμό και προσπάθεια παρακώλησης των ερευνών του ΣΔΟΕ», αναφορικά με τη γνωστή ιστορία των 5,5 εκ ευρώ αναβιώνοντας «συμπεριφορές εποχής Κοσκωτά».

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη «ο εγκαλούμενος διαδίδει ενσυνείδητα ψεύδη σε βάρος μου κατ’ εξακολούθηση στην απέλπιδα προσπάθεια του να αφυδατώσει την δυναμική των αποκαλύψεων της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” και να με βλάψει προσωπικά».

Σε άλλο σημείο της μήνυση του ο γνωστός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι «μόλις η εφημερίδα άρχισε να αναδεικνύει το θέμα Ραπτόπουλου, χαλκεύοντας την πραγματικότητα διέδωσε ενσυνείδητα ψεύδη σε βάρος μου εμφανίζοντας με δημόσια ως άνθρωπο που δήθεν εκφοβίζει τις υπηρεσίες και παρακωλύει την έρευνα αυτών. Ο εγκαλούμενος ακολούθησε την πεπατημένη οδό ορισμένων προκατόχων του, οι οποίοι όταν ο τύπος αποκαλύπτει σκάνδαλα καθυβρίζουν και συκοφαντούν τους δημοσιογράφους».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των ανακοινώσεων του κ. Παπακωνσταντίνου στις οποίες αποκάλυπτε την αποστολή εξωδίκων σε βάρος του, επειδή ανακινήθηκε το εκκρεμές θέμα του Αναστασιάδη στο ΣΔΟΕ, ο εκδότης αναφέρει: «Επέλεξα να επικοινωνήσω με τον εγκαλούμενο υπουργό δια εξωδίκων ασκώντας νόμιμο δικαίωμα μου γιατί δεν ανήκω στην κατηγορία των εκδοτών που τηλεφωνικά συνομιλούν με τους εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και γιατί έτσι διασφαλίζω την ανεξαρτησία μου».