ΕΛΛΑΔΑ

«Περήφανος» για την αλλαγή φύλου δηλώνει ο αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ

«Περήφανος» για την αλλαγή φύλου δηλώνει ο αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ

«Είμαι περήφανος για την επιλογή μου, η οποία ήταν απολύτως συνειδητή. Από εκεί και πέρα, θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος της οικογένειας της Αστυνομίας, με αξιοπρέπεια και συνέπεια».

Με αυτά τα λόγια, σύμφωνα με το Έθνος, φέρεται να απευθύνθηκε στους συναδέλφους της στην Τροχαία Αθηνών η μέχρι πρότινος γυναίκα αστυνομικός που υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Μετά από 30 χρόνια, η αρχιφύλακας -ας την ονομάσουμε «Νίκη»- αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό που την «πρόσταζε» η συνείδησή της.

Τον περασμένο χρόνο πήγε στο εξωτερικό, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση, προκειμένου να μετατρέψει χειρουργικά τον εαυτό της σε άνδρα. Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες αλλαγής στοιχείων ταυτότητας και έκτοτε στις αστυνομικές βάρδιες αναγραφόταν το νέο, ανδρικό της όνομα.

Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου αστυνομικού υπαλλήλου αρχικά «σόκαρε» το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, που βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη υπόθεση.

Με καταγωγή από την Κρήτη, η «Νίκη» ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την καριέρα της στην ΕΛ.ΑΣ. από την Τροχαία Αθηνών, όπου το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε σε θέση γραφείου.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ: Γυναίκα αστυνομικός έκανε αλλαγή φύλου και έγινε άνδρας!