ΕΛΛΑΔΑ

Αθωώθηκαν οι συλληφθέντες στα διόδια της Πάχης Μεγάρων

Αθωώθηκαν οι συλληφθέντες στα διόδια της Πάχης Μεγάρων

Αθώους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τους κατηγορουμένους που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή στα διόδια της Πάχης Μεγάρων, όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής.


Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή των 7 κατηγορουμένων για την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, αναφέροντας πως η συγκέντρωση «ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου για την οποία είχε ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα». Όπως επεσήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός «υπήρχε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο».

Αθωωτική απόφαση έλαβε επίσης το δικαστήριο και για έναν εκ των επτά κατηγορουμένων, ο οποίος αντιμετώπιζε επιπλέον κατηγορίες για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής, για τον οποίο ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν πολλοί μάρτυρες, κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που ήταν παρόντες στα διόδια την ημέρα διαμαρτυρίας, οι οποίοι υποστήριξαν πως δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία και ότι αναίτια είχαν σπεύσει στα διόδια τα ΜΑΤ και δημιούργησαν ένταση, καθώς προκαλούσαν τους συγκεντρωμένους και χτυπούσα γυναίκες και παιδιά. Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής στην κατάθεση του: «Ήμασταν γύρω στα 200 άτομα. Η αστυνομία είχε επιτρέψει την κυκλοφορία και περνούσαν αυτοκίνητα. Παραμείναμε στο οδόστρωμα για περίπου 4 λεπτά. Τότε ήρθαν τα ΜΑΤ και δημιούργησαν έναν πανικό. Προκαλούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά. Αφήσαμε ένα αυτοκίνητο με ένα άρρωστο παιδί να περάσει».

Άλλος μάρτυρας τόνισε στο δικαστήριο πως με την ύπαρξη των διοδίων οι κάτοικοι της περιοχής είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 1.000-1.200 ευρώ το χρόνο, μόνο και μόνο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ένας ακόμη από τους συγκεντρωθέντες, για τον οποίο λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας η υπόθεση έχει διαχωριστεί.