ΕΛΛΑΔΑ

Αθώοι και οι 10 κατηγορούμ​ενοι για τα επεισόδια στα διόδια Μεγάρων

Αθώοι και οι 10 κατηγορούμ​ενοι για τα επεισόδια στα διόδια Μεγάρων

Αθώοι κρίθηκαν και οι δέκα κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα διόδια της Πάχης Μεγάρων.

Ενώπιον του Αυτοφώρου Μονονελούς κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, κυρίως κάτοικοι περιοχής και δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες στα επεισόδια.

Μάλιστα ένας από αυτούς εκφράζοντας την αγανάκτησή του κατέθεσε πως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 1000 - 1200 ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Από την πλευρά τους κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Χαρακτηριστικά, δημοτικός σύμβουλος που κάθισε στο εδώλιο υποστήριξε: «Κανείς μας δεν είχε πρόθεση για κατάληψη. Ήταν μια συμβολική ενέργεια προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Η τακτική της αστυνομίας ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες ώστε μα καταλάβουμε το οδόστρωμα για ελάχιστα λεπτά».

Τέλος, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι κάποιος πέταξε πέτρα κατά αστυνομικών.

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για παρακώλυση συγκοινωνιών, πλην ενός, ζήτησε κι ο εισαγγελέας της έδρας. Στην αγόρευσή του ανέφερε πως η διαδήλωση ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου για την οποία είχε ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα. «Υπήρχε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κριθεί ένοχος μόνο ένας από τους δέκα κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής.

Διαβάστε επίσης:

Στο αυτόφωρο οι 7 κατηγορούμενοι για τα διόδια των Μεγάρων