ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Παπούλια για τον τυφλό μαθητή στο ΑΠΘ

Παρέμβαση Παπούλια για τον τυφλό μαθητή στο ΑΠΘ

Η ιστορία του τυφλού μαθητή, Αργύρη Κουμτζή, από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ συγκλόνισε το πανελλήνιο προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Στάθηκε άλλωστε αφορμή ώστε να επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τη φοίτηση ευπαθών ομάδων στα ΑΕΙ της χώρας με παρέμβαση μάλιστα και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Ενωσης Γονέων του Λυκείου Πεύκων (σχολείο του εν λόγω μαθητή) με επιστολή του κατήγγειλε ως «απαράδεκτη, αντισυνταγματική, αναχρονιστική και άκρως ρατσιστική την απόφαση», ζητώντας ρητά να αποκατασταθεί η αδικία. Σημειώνεται ότι η άρνηση της εγγραφής του στηρίχθηκε στο σκεπτικό ότι το 30% των σπουδών είναι εργαστήρια.

«Υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίζει σε όλους τους Ελληνες το δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που επέστρεψαν στο δημόσιο ταμείο από υποθέσεις διαφθοράς, αξιοποιούνται προκειμένου να παρέχουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ειδικής τεχνολογίας, για τους τυφλούς μαθητές, αλλά και να κρατήσουμε στα ΑΕΙ φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, παρέχοντάς τους δωρεάν στέγαση» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Στο πλευρό του μαθητή στάθηκε με σχετική δήλωσή του και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, που αναφέρθηκε τόσο στην εξέλιξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όσο και στο παράδειγμα του κορυφαίου αστροφυσικού, Στίβεν Χόκινγκ, που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Διαθεσιμότητα: Καταρτίστηκαν οι πίνακες ΑΣΕΠ του Υπ. Παιδείας

Και νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις