ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ - Στο νοσοκομείο μία γυναίκα

Ελεύθερος ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ - Στο νοσοκομείο μία γυναίκα

Ελεύθεροι αφέθηκαν, λίγες ώρες αφού προσήχθησαν, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και άλλα 17 άτομα τα οποία επεχείρησαν να μπουν νωρίς το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως δήλωσε o Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης «Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμη απαράδεκτη ενέργεια καταλύοντας κάθε έννοια συνταγματικής νομιμόμητας. Οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες, μαζί και οι καθαρίστριες διαμαρτυρόμασταν τελείως ειρηνικά έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μας έριξαν χημικά, μας έσπρωξαν και μια συνάδελφός μας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Αυτό που έγινε ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Δεν υπήρχε κάποιο αδίκημα για να μας κρατήσουν».

Εν τω μεταξύ, μυστήριο παραμένει που θα γίνει το ραντεβού Μητσοτάκη - Τρόικας.

Το ραντεβού είχε αρχικά προκαθοριστεί να γίνει στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο, μπορεί να γίνει στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί οι απολυμένες καθαρίστριες.

Υποδέχονται την Τρόικα οι καθαρίστριες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνονται προς το υπουργείο Οικονομικών όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να φτάσει η Τρόικα. Ήδη στο σημείο και συγκεκριμένα στην οδό Νίκης βρίσκονται καθαρίστριες που διαμαρτύρονται για την διαθεσιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια και συλλήψεις έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης