ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ένταση στο Σύνταγμα – Δεν αφήνουν την τρόικα να φύγει

Νέα ένταση στο Σύνταγμα – Δεν αφήνουν την τρόικα να φύγει

Επιχείρηση – σκούπα έξω από το υπουργείο Οικονομικών – Και άλλος τραυματίας από τις συμπλοκές

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:30 στο Σύνταγμα όπου δεκάδες διαδηλωτές βρίσκονταν στην πλατεία και τους γύρω δρόμους. Μονάδες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν το πλήθος για να φύγει η Τρόικα.

Δεκάδες αγανακτισμένοι πολίτες βρίκονταν έξω από το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών και διαμαρτύρονταν για το καθεστώς λιτότητας που επικρατεί στη χώρα μας αλλά και για την διαθεσιμότητα στην οποία έχουν τεθεί πολλοί από αυτούς.

Εκπρόσωποι σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών αλλά και καθαρίστριες έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ προκειμένου να προσεγγίσουν τον χώρο που βρίσκεται το επιτελείο της Τρόικα.

Τα ΜΑΤ κατάφεραν τελικά να απομακρύνουν από το κτήριο το πλήθος προκειμένου να φύγουν και οι Τροϊκανοί.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10:30 επικράτησε μεγάλη ένταση στο Σύνταγμα όπου έφτασε πορεία εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων για να συναντηθεί με τις καθαρίστριες που πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαδηλωτές οι οποίοι βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα με τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους απωθούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια και χημικά στην Φιλελλήνων – Μία τραυματίας (pics+vid)

Ελεύθερος ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ - Στο νοσοκομείο μία γυναίκα

Επεισόδια και συλλήψεις έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης