ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι το Πάσχα στην κυκλοφορία οι 17 νέοι συρμοί του μετρό

Μέχρι το Πάσχα στην κυκλοφορία οι 17 νέοι συρμοί του μετρό

Ως το Πάσχα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία οι 17 νέοι συρμοί, τρίτης γενιάς, της Αττικό Μετρό, κατασκευής της κοινοπραξίας Ηanwa -Rotem, σύμφωνα με στελέχη της ΣΤΑΣΥ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, τα νέα τρένα θα έχουν κάμερες οι οποίες θα λειτουργούν μόνο στο εξωτερικό των συρμών και -προς στιγμήν- όχι μέσα στα βαγόνια. Και αυτό διότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απέρριψε σχετικό αίτημα της ΣΤΑΣΥ, η οποία επανέρχεται με νέο αίτημα προς την ανεξάρτητη αρχή.

H Αττικό Μετρό έχει παραδώσει στη ΣΤΑΣΥ πέντε πλήρως ελεγμένους και έτοιμους προς χρήση συρμούς. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα δίδεται ένας ανά εβδομάδα από τους υπόλοιπους 12.

Στελέχη της ΣΤΑΣΥ εκτιμούν ότι ως το Πάσχα τα νέα τρένα θα βγουν στις ράγες των μητροπολιτικών σιδηρόδρομων. Αυτό που εκκρεμεί είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των ηλεκτροδηγών της γραμμής 3, η οποία δεν προχωρά γρήγορα λόγω έλλειψης συρμών και δυσκολιών στις βάρδιες. Πάντως, όπως λένε πηγές της εταιρείας, οι πέντε πρώτοι συρμοί μπορούν να εξυπηρετήσουν άμεσα τις ανάγκες της γραμμής 2, όπου η εκπαίδευση των ηλεκτροδηγών έχει τελειώσει.

Διαβάστε επίσης: Θέσεις εργασίας: 1.186 προσλήψεις σε ΟΤΕ – ΔΕΗ - ΜΕΤΡΟ