ΕΛΛΑΔΑ

Οι αποκαλύψεις της Αγγ. Νικολούλη στη δίκη για τον Μάριο Παπαγεωργίου

Οι αποκαλύψεις της Αγγ. Νικολούλη στη δίκη για τον Μάριο Παπαγεωργίου

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο ακροατήριο στη συνέχεια της δίκης της πολύκροτης υπόθεσης της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου, του θείου του Μάριου Άγγελου Γουναρόπουλου και της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, που η έρευνα της συνέβαλε στο να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον βασικό κατηγορούμενο και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία.

Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η δίκη ακούστηκαν στοιχεία για την επίμαχη βραδιά της απαγωγής, που αντλήθηκαν μέσα από τις συνεντεύξεις που πήρε η δημοσιογράφος από τους κατηγορούμενους.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος του φερόμενου ως εγκέφαλου, ζήτησε να μην καταθέσει η δημοσιογράφος γιατί δεν είχε λάβει ο ίδιος την κλήτευση της αλλά ο προηγούμενος δικηγόρος του. Το αίτημα απορρίφθηκε από την έδρα.

Στην αρχή κατέθεσε ο γενετιστής Δρ. Γιώργος Φιτσιάλος, τη συνδρομή του οποίου είχε ζητήσει η Αγγελική Νικολούλη και στη συνέχεια ορίστηκε σαν τεχνικός σύμβουλος- πραγματογνώμονας από την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο κ. Φιτσιάλος που εντόπισε το πλυμένο αίμα στο αμάξι του Μάριου, είπε στο δικαστήριο πως ταυτίζεται απόλυτα με το γενετικό υλικό προφίλ του 26χρονου. Με την επιστημονική του ανάλυση κατέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι το αίμα που βρέθηκε μπορεί να προήλθε από ένα τυχαίο συμβάν, όπως ένα απλό κόψιμο. Διευκρίνισε πως το αίμα κατέληξε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου, γιατί υπήρχε μεγάλη ροή.

Μια ακόμα σημαντική επισήμανση που προέκυψε ήταν πως δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του Μάριου στο εσωτερικό πάνω μέρος του πορτ- μπαγκάζ του αυτοκινήτου, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν μπήκε εκεί μέσα ζωντανός.

"Εκτιμώ ότι, αν ήταν ζωντανός, θα κουνιόταν, θα χτυπιόταν μέσα στο πορτμπαγκάζ και θα άφηνε ίχνη και στην πάνω πλευρά..." κατέθεσε ο γενετιστής, που εντόπισε το αίμα στο πλυμένο αμάξι του 26χρονου.

Η συγκλονιστική έκκληση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου

Εξήγησε στο δικαστήριο τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποίησε και ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας του επιβεβαιώθηκαν και από την αντίστοιχη έρευνα της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε μετά.

Σ΄αυτό το σημείο, συνήγορος άλλου κατηγορούμενου είπε πως η ιδιωτική πρωτοβουλία για πρώτη φορά στα χρονικά εξέθεσε την προδικασία, δηλαδή την αστυνομική έρευνα.

Σημαντικά στοιχεία που συγκέντρωσε με τη μεθοδική δημοσιογραφική της έρευνα κατέθεσε στο δικαστήριο η Αγγελική Νικολούλη.

Μέσα από την συνέντευξη που πήρε από τον βασικό κατηγορούμενο προέκυψε ότι ο ίδιος είχε αρνηθεί ότι ο γιος του επικοινώνησε με το Μάριο την ημέρα που τον απήγαγαν, γεγονός που αναιρείται μέσα από την άρση απορρήτου και την καταγραφή των τηλεφωνημάτων. Ο εγκέφαλος της είχε πει χαρακτηριστικά, ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα σκότωνε το γιο του με τα ίδια του τα χέρια.

Στην ίδια συνέντευξη ο φερόμενος ως εγκέφαλος είχε ισχυριστεί πως τη νύχτα της απαγωγής, ο Μάριος τον άφησε στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη γύρω στις 23:30 το βράδυ. Η έρευνα της εκπομπής έφερε στο φως πως το αμάξι του Μάριου πέρασε από τα διόδια Ελευσίνας με κατεύθυνση προς την Κόρινθο στις 22:46.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από τη συνομιλία που είχε με τον άνθρωπο που ανακοίνωσε στην τραγική μάνα την αρπαγή του μονάκριβου παιδιού της. Ο Αναστάσιος Μπασαντής της είχε πει πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος του έδωσε ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο δεμένο με λαστιχάκι για να επικοινωνήσει με τη Βαρβάρα Θεοδωράκη τη μητέρα του θύματος. Το τηλέφωνο αυτό όπως αποδείχτηκε ανήκε στο Μάριο και δεν ήταν σπασμένο όσο ο ίδιος το είχε στην κατοχή του.

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ο προηγούμενος δικηγόρος της συζύγου του φερόμενου ως εγκέφαλου και κατηγορούμενης, είχε ζητήσει από τον Αναστάσιο Μπασαντή να ανακαλέσει όλα όσα είχε καταθέσει για εκείνη και κυρίως για τα τηλεφωνήματα που του έκανε τη νύχτα της απαγωγής.

Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο ποια είναι η εκτίμηση της είπε πως κατά την άποψη της ο Αναστάσιος Μπασαντής γνωρίζει κι άλλα στοιχεία που όμως λόγω φόβου αρνείται να αποκαλύψει.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην συνέντευξη που πήρε από τον κατηγορούμενο Αριστείδη Κορέντιο. Όπως είπε την ρωτούσε επίμονα να μάθει ποιες μαρτυρίες είχαν φτάσει στην εκπομπή για το αυτοκίνητο του 26χρονου. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ο Αριστείδης Κορέντιος της φάνηκε ένας έξυπνος άνθρωπος που δεν θα παρασυρόταν εύκολα.

Συγκίνηση προκάλεσε στο ακροατήριο η περιγραφή της Αγγελικής Νικολούλη για τη στιγμή που εντοπίστηκε το αίμα του Μάριου στο αυτοκίνητο του. Όπως είπε χαρακτηριστικά παρά την τεράστια εμπειρία της, το θέαμα που αντίκρισε τη σόκαρε. Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν η ρεπόρτερ- ερευνήτρια μπρος σε μία αποκάλυψη, αλλά η μάνα. Σκέφτηκε τη μητέρα του Μάριου και τον καθημερινό Γολγοθά που ανεβαίνει.

Ο θείος του Μάριου, Άγγελος Γουναρόπουλος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον βασικό κατηγορούμενο μετά την απαγωγή. Προσπάθησε να τον εντυπωσιάσει με τις υψηλές διασυνδέσεις του και τον είχε αποτρέψει να απευθυνθεί στην Αστυνομία γιατί οι απαγωγείς θα σκότωναν τον ανιψιό του. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στην κατηγορούμενη σύζυγο του φερόμενου ως εγκέφαλου. Όπως κατέθεσε την άκουσε να λέει πως ο Μάριος χρωστούσε τα χρήματα που ζητούσαν οι απαγωγείς και η οικογένεια έπρεπε να τα δώσει .

Το δικαστήριο θα συνεχιστεί με τις απολογίες των κατηγορουμένων, όπως γράφει το anikolouli.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η συγκλονιστική έκκληση της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου