ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Μυτιλήνη με επτά νεκρούς μετανάστες

Τραγωδία στη Μυτιλήνη με επτά νεκρούς μετανάστες

Επτά για την ώρα οι νεκροί και 8 οι διασωθέντες - Σοκαρισμένοι οι μετανάστες δεν μπορούν να πουν με σιγουριά πόσα άτομα ήταν πάνω στη λέμβο

Συγκεκριμένα, σκάφος του λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία τα μεσάνυχτα στην περιοχή, εντόπισε δύο μετανάστες μέσα στη θάλασσα. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμα, η οποία υπό αδιευκρίνιστη αιτία πήρε νερά και ημιβυθίστηκε.

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες ώρες των ερευνών έγινε η περισυλλογή των 5 πρώτων σορών και λίγο πριν τις 08.00 το λιμενικό περισυνέλεξε ακόμα δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άτυχοι μετανάστες ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια μαζί με τον διακινητή που είχαν πληρώσει. Κάποια στιγμή εκείνος τους εγκατέλειψε. Έτσι έμειναν μόνοι και αβοήθητοι στη λέμβο που ανατράπηκε.

Οι μετανάστες που έχουν διασωθεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη. Δύο παιδιά και τρεις γυναίκες συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των νεκρών από το ναυάγιο στο Ακρωτήρι Κόρακας Λέσβου.

Δύο ακόμη μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται και οι έρευνες συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση για τον εντοπισμό μεταναστών στη Μυτιλήνη