ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Στους δρόμους βρίσκονται και σήμερα εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα – Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν συνταξιούχοι, ΠΑΜΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ, ΟΛΜΕ αλλά και γιατροί

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων σήμερα στο Δημόσιο, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις επικείμενες απολύσεις υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Για τις 13:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 15:00 οργανώνεται συγκέντρωση - συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις».

Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ αλλά και γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν και σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

Στο ψήφισμα της χθεσινής απεργιακής της συγκέντρωσης η ΑΔΕΔΥ ζητεί να μην απολυθούν όσοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και να όλες καταργηθούν όλες οι ρυθμίσεις που προβλέπουν διαθεσιμότητες και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και για αύριο Παρασκευή.

Περισσότεροι από 2.000 συνταξιούχοι

Περισσότεροι από 2.000 συνταξιουχοί συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοτζιά και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση εναντίον μας. Η ζωή μας μπαίνει σε κίνδυνο. Ολοκληρώθηκε ο ΕΟΠΥΥ ως επιχείρηση ολικής περικοπής υπηρεσιών υγείας. Μειώνουν την κρατική επιχορήγηση στην Υγεία. Διαλύουν τον ΕΟΠΥΥ. Έκλεισαν πανελλαδικά 330 σταθμοί ΕΟΠΥΥ. Σε 150.000 συνταξιούχους εκκρεμεί η σύνταξή τους για πάνω από 2 χρόνια. Μας αφήνουν χωρίς γιατρούς - υγειονομικούς. 7.600 είναι σε διαθεσιμότητα Έκοψαν το ΕΚΑΣ από 150.000 συνταξιούχους. Προσθέτουν και επεκτείνουν τα χαράτσια στην Υγεία και τα φάρμακα. Κλείνουν νοσοκομεία. Απαιτούμε κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Με δωρεάν καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας - ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι