ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση της θερμοκρασίας-Βροχές και ισχυρά μποφόρ!

Πτώση της θερμοκρασίας-Βροχές και ισχυρά μποφόρ!
Μη γελιέστε! Το καλοκαίρι είναι καθ’ οδόν, αλλά κάπου φαίνεται πως...

Μη γελιέστε! Το καλοκαίρι είναι καθ’ οδόν, αλλά κάπου φαίνεται πως χάνει το δρόμο και επιστρέφει στα γνώριμα χειμωνιάτικα μονοπάτια. Μέχρι, τέλος πάντων, η άνοιξη να …συνετιστεί, ο καιρός μας τα κάνει ακόμα μια φορά μούσκεμα! Έτσι, ενώ η προηγούμενη εβδομάδα μας «γαργάλισε» λίγο το καλοκαίρι, η εντεκάτη ημέρα του Απριλίου ξεκινά με πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και ισχυρά μποφόρ!
Αναλυτικά η πρόγνωση


Μακεδονία και Θράκη
Τοπικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και απο το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές βροχές θα πέσουν στα βορειοανατολικά. Βελτίωση αναμένεται απο το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 3 έως 16 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο
Θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη
Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 και βαθμιαία στα νότια 7 μποφόρ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Αττική
Γενικά αίθριος καιρός, με βαθμιαία τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη
Γενικά θα επικρατήσει αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στην Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 -5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.