ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΠΝΟ: Θα φύγουν τα κηπευτικά απο την Κρήτη

Απεργία ΠΝΟ: Θα φύγουν τα κηπευτικά απο την Κρήτη

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 2 Απριλίου μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου, αποφάσισε, το μεσημέρι σε νέα συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Σε ότι αφορά στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες – όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά που υπάρχει 24ωρη απεργία των ναυτεργατών – τα πλοία αναμένεται να αποπλεύσουν με καθυστέρηση περίπου τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί τέλος και στην αγωνία των παραγωγών κηπευτικών της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα με εκπροσώπους της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του , οι αγρότες απο Ιεράπετρα, Ηράκλειο και Χανιά, στην διάρκεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ τους επεσήμαναν πως κατανοούν τα προβλήματα των ναυτεργατών, αλλά ζήτησαν και την δική τους κατανόηση στα προβλήματα των αγροτών, θέτοντας το αίτημα, σε περίπτωση συνέχισης των 48ωρων απεργιών, να επιτραπεί ο απόπλους ενός πλοίου με ευπαθή προιόντα απο την Κρήτη ανα 48ωρο.

Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ είδαν θετικά το αίτημα, επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά που έχουν διάλογο με τους αγρότες της Κρήτης σε τόσο καλό κλίμα σύμφωνα με το cretapost.gr

Έτσι, ακόμη και στην περίπτωση που αύριο αποφασίσουν συνέχιση της απεργίας, θα πρέπει να θεωρείται ως βέβαιος ο απόπλους απο την Κρήτη, πλοίων με ευπαθή αγροτικά προιόντα.

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερη μέρα απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας