ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την ενοχή του Τσοχατζόπουλου για το πόθεν έσχες ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του Τσοχατζόπουλου για το πόθεν έσχες ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες πρότεινε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών Κατερίνα Πιστόλη. Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό ο πρώην Υπουργός ηθελημένα δεν δήλωσε το ακίνητο για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων που έπρεπε να δικαιολογήσει για την αγορά του περίφημου νεοκλασικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η κ. Πιστόλη στην αγόρευσή της απέρριψε τον ισχυρισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου περί πλάνης επισημαίνοντας ότι δεν συγχωρείται άγνοια νόμου σε κανέναν και πολύ περισσότερο σε Υπουργό. «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε πως δεν είχε πρόθεση απόκρυψης του περιουσιακού στοιχείου του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από τη δήλωση πόθεν έσχες.

Επειδή όμως ήταν η τελευταία του δήλωση που υποχρεούνταν να κάνει θεωρούσε ότι αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό. Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε κανέναν πολλώ δε μάλλον σε πολικά πρόσωπα και υπουργούς που είναι περισσότερο υποχρεωμένοι από άλλους πολίτες να γνωρίζουν κι όχι να παραβαίνουν τον νόμο. Ήταν ηθελημένη η απόκρυψη. Ζητώ την ενοχή του», είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα απολογούμενος ο πρώην Υπουργός απέδωσε την τσαπατσουλιά όπως την χαρακτήρισε σε λάθος της λογίστριας και των τότε νομικών του συμβούλων.

"Σαφώς έχω ευθύνη. Δεν είχα μόνο εγώ αλλά και η λογίστριά μου και ο τότε δικηγόρος μου. Είχα βαθιά πεποίθηση ότι έκανα το σωστό. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με λεπτομέρειες. Τόσα χρόνια κανείς δεν εμφανίστηκε να με ενημερώσει για την αλλαγή του νόμου" ισχυρίστηκε ο πρώην Υπουργός επικαλούμενος ότι από πλάνη υπέπεσε στο αδίκημα. Μόνο που λησμόνησε τη λεπτομέρεια ότι ο ίδιος είχε ψηφίσει αυτό το νόμο το 2003.

Τέλος ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπερασπιζόμενος την αθωότητά του κατέληξε «από πλάνη και χωρίς πρόθεση έγινε αυτό μετά απλό 28 χρόνια πολιτικής δράσης. Η επίθεση ξεκίνησε με μία επικοινωνιακή καταιγίδα και οδήγησε σε καταστροφική εικόνα για εμένα και τη σύζυγο μου».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η τιμωρία που του είχαν επιβάλει οι δικαστές ήταν συνολικά 8χρόνια κάθειρξη, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα, χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια .

Διαβάστε επίσης:

Στο σκαμνί και πάλι ο Άκης