ΕΛΛΑΔΑ

Η ροή του χρήματος στην χρεοκοπημένη Ελλάδα...

Η ροή του χρήματος στην χρεοκοπημένη Ελλάδα...

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ακόμα, λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τον ελληνικό λαό... Δείτε το σκίτσο που αποτυπώνει τη μεγάλη αλήθεια...

Ένα σκίτσο που φανερώνει την αληθινή ροή του χρήματος στην Ελλάδα, πίσω από τις κορώνες περί πρωτογενών πλεονασμάτων και ανάκαμψης της χώρας, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως θα παρατηρήσετε στο σκίτσο, στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται ο τραπεζίτης, και ποιος άλλος θα μπορούσε να ήταν δηλαδή, αφού όλα γι' αυτόν γίνονται με τα τόσα χρήματα που έχουν δοθεί για την περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ακριβώς κάτω από τον τραπεζίτη στο σκίτσο βρίσκεται ο πολιτικός. Πόσα δάνεια (δανεικά και αγύριστα) είπαμε έχουν λάβει μέχρι τώρα τα ελληνικά κόμματα; Πολλά εκατ. ευρώ τα οποία βέβαια κανένας δεν ζητά να αποπληρωθούν, την ώρα που τα σπίτια χιλιάδων Ελλήνων βγαίνουν «στο σφυρί», λόγω των «κόκκινων δανείων».

Τρίτος στη σειρά ο Εφοριακός. Όπως όλοι γνωρίζουμε το υπουργείο Οικονομικών «αγωνιά» να γεμίσει με φρέσκο χρήμα τα Δημόσια ταμεία και έχει το όργανό του που δεν είναι άλλο από τις εφορίες. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο Newsbomb.gr, οι κατά τόπους ΔΟΥ έχουν επιδοθεί σε ένα τρελό φοροκυνηγητό, με τις κατασχέσεις χρηματικών ποσών από λογαριασμούς να είναι χιλιάδες, για τον απλούστατο λόγο ότι οι άμοιροι πολίτες της ταλαιπωρημένης τούτης χώρας δεν έχουν να πληρώσουν.

Πάμε στον επόμενο κλάδο του σκίτσου που είναι αυτός των εργοδοτών. Πολλοί επιχειρηματίες προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στη φοροκαταιγίδα της εποχής, με τις κάνουλες των τραπεζών κλειστές και με τις επιχειρήσεις τους να ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αλλοι, που ανήκουν στην κατηγορία των... πονηρών, στην πλειοψηφία τους μέλη του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της... διαφυγής από τη χώρα, μεταφέροντας έδρες, κεφάλαια και τίτλους σε φορολογικούς παραδείσους...

Υπάρχουν και άλλοι -βέβαια- που έμειναν στην Ελλάδα και εκμεταλλεύτηκαν την κρίση, την είδαν σαν ευκαιρία να μειώσουν το εργασιακό τους κόστος και να εξαθλιώσουν τους μισθούς των εργαζομένων ανεβάζοντας ή κρατώντας τον τζίρο τους στα ίδια επίπεδα.

Ελάχιστοι προτίμησαν να επιμείνουν πραγματικά ελληνικά, ελάχιστοι δεν προχώρησαν σε απολύσεις, ελάχιστοι στήριξαν και στηρίζουν πραγματικά την ελληνική οικονομία. Και σύντομα το Newsbomb.gr θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας που θα συζητηθεί, αλλά (κυρίως) θα κάνει γνωστές σε όλους τους Έλληνες τις καλές και τις κακές επιχειρήσεις...

Και στην τελευταία θέση, δυστυχώς, όπως πάντα ΕΣΥ. Δηλαδή ο απλός κόσμος. Τα χρήματα φτάνουν στον ελληνικό λαό με το σταγονόμετρο, όπως βλέπετε στο σκίτσο. Μιλάμε για τον απλό ελληνικό λαό, ο οποίος με τα ψίχουλα που καταλήγουν σε αυτόν «πληρώνει τα σπασμένα» άλλων.

Μιλάμε για τον ελληνικό λαό που ξυπνάει και κοιμάται με την σκέψη του στο γκισέ της τράπεζας και της εφορίας, την ώρα που κάποιοι δισεκατομμυριούχοι εφοπλιστές ακολουθούν την λογική «Δεν πληρώνω».

Μιλάμε για τους Έλληνες πολίτες που αγαπούν την πατρίδα τους και βλέπουν τα παιδιά τους να μεταναστεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες εν έτει 2014 για να εξοικονομήσουν τα προς το ζην.

Τους Έλληνες που μονίμως καλούνται να βάλουν και βάζουν πλάτη, για να σωθεί η χώρα, το μέλλον της οποίας φρόντισαν οι... από πάνω να υποθηκεύσουν για μια ζωή.

Δείτε το σκίτσο προσεκτικά...

Αυτή είναι η πιο σκληρή πραγματικότητα...

Αυτή είναι η πιο μεγάλη αδικία για τους Έλληνες.