ΕΛΛΑΔΑ

Εκμεταλλευόταν τον θάνατο της μητέρας του για εφτά ολόκληρα χρόνια

Εκμεταλλευόταν τον θάνατο της μητέρας του για εφτά ολόκληρα χρόνια

Μία ακόμη περίπτωση παράνομης είσπραξης σύνταξης του ΙΚΑ οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Ηρακλείου, με τον...πονηρό συνδικαιούχο να καταδικάζεται σε πολυετή κάθειρξη, αλλά χωρίς αντίκρυσμα αφού οι υπηρεσίες του Ιδρύματος δεν μπόρεσαν να πάρουν πίσω ούτε ένα ευρώ από τα 80.000 που ο επιτήδειος καταχράστηκε.

Ο 60χρονος αγρότης από το Ρέθυμνο δεν ανήγγειλε ποτέ το θάνατο της μητέρας του και για περισσότερα από 7 χρόνια, από το 2005 έως το 2011, οπότε και τον " γράπωσε" ο έλεγχος, εισέπραττε κανονικά τις δύο συντάξεις, αναπηρίας και χηρείας της θανούσης γυναίκας, στους λογαριασμούς της οποίας ήταν συνδικαιούχος.

Όταν έγινε τσακωτός από το ΙΚΑ παραδέχτηκε την πράξη του και υποστήριξε πως νόμιζε ότι τα χρήματα τα έστελνε το κράτος ως...έξοδα κηδείας της μητέρας του!

Χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάστηκε η υπόθεση αν και δεν παρέστη, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, ισχυρίστηκε πως τα χρήματα πίστευε πως του τα έβαζαν τα αδέλφια του, τα οποία όμως είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 60χρονο σε 6 χρόνια κάθειρξη με 3ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ωστόσο τα χρήματα είχαν κάνει "φτερά" και το ΙΚΑ που αναζήτησε τρόπους για να πάρει, έστω μέρος των χρημάτων του πίσω, δεν βρήκε ούτε ευρώ στους λογαριασμούς του!

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης: Βέροια: Ακόμη μία ηλικιωμένη έπεσε θύμα απάτης!