ΕΛΛΑΔΑ

Θα «μιλήσουν» οι κάμερες για τον οδηγό του αυτοκινήτου-βόμβα

Θα «μιλήσουν» οι κάμερες για τον οδηγό του αυτοκινήτου-βόμβα

Οι έρευνες των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής επικεντρώνονται στις μαρτυρίες, αλλά και στο οπτικό υλικό από τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή, στην προσπάθεια που κάνουν οι αρχές να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που μπορεί να τις οδηγήσει στα ίχνη των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει ένα νεαρό άτομο το οποίο φορούσε κράνος ή κουκούλα να σταθμεύει το αυτοκίνητο - βόμβα μάρκας NISSAN και στη συνέχεια να φεύγει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός φύλακα, ο βομβιστής εξαφανίζεται με μία μοτοσυκλέτα τύπου εντούρο, όπου τον περιμένει ένας κρανοφόρος συνεργός του. Υπάρχει μάλιστα και δεύτερη κατάθεση στην αντιτρομοκρατική που αναφέρει, ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε και άλλη μοτοσυκλέτα με δύο άτομα, τα οποία όπως όλα δείχνουν, αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης. Την ομάδα δηλαδή, που σε περίπτωση που βρίσκονταν αντιμέτωποι με αστυνομικούς θα αναλάμβαναν δράση.

ekrhksi mesa aftokinhto2

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ "ΔΕΙΧΝΟΥΝ" ΜΑΖΙΩΤΗ

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής πιστεύουν, ότι πίσω από τη βομβιστική επίθεση στην "καρδιά" της Αθήνας κρύβεται ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης και η ομάδα του, οι οποίοι επέλεξαν να χτυπήσουν οικονομικό στόχο σήμερα επειδή η Ελλάδα βγήκε στις διεθνείς αγορές, ενώ αύριο έρχεται στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Όπως λένε οι αστυνομικοί παρόμοιο χτύπημα με παγιδευμένο βαν που είχε 150 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO, είχε πραγματοποιήσει ο "Επανασταστικός Αγώνας" στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 2009, καθώς και απόπειρα βομβιστικής επίθεσης με 125 κιλά ANFO στα γραφεία της Citibank, τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της έκρηξης του αυτοκινήτου εκτινάχθηκε το καπό και βρέθηκε στην ταράτσα 5οροφου κτηρίου στην οδό Αμερικής.

Το δεύτερο στοιχείο που "δείχνει" Μαζιώτη είναι το παγιδευμένο αυτοκίνητο που εκλάπη από την Καισαριανή στις πέντε του μηνός. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο καταζητούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός αγώνας" και οι συνεργοί του, συνηθίζουν να αφαιρούν αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας για να τα χρησιμοποιούν σε βομβιστικές επιθέσεις, ενώ οι περιοχές που προτιμούν για τις κλοπές των οχημάτων είναι η Καισαριανή, η Δάφνη και ο Βύρωνας.

Οι ίδιοι αξιωματικοί θυμίζουν ότι σαν σήμερα το 2010 είχε ξεκινήσει η εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα με τις συλλήψεις μελών του.

hkj

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: To newsbomb.gr στο σημείο της έκρηξης

Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας: Τα σχόλια των χρηστών στο Twitter

Βίντεο–ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκινήτου

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την έκρηξη στην Αθήνα

Έκρηξη βόμβας στην Αθήνα: Κλεμμένο το Ι.Χ. που εξερράγη

Έκρηξη στην Αθήνα: Διέφυγε με δίκυκλο ο δράστης