ΕΛΛΑΔΑ

Πιλότους της ΠΑ και τις φυλακές επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Πιλότους της ΠΑ και τις φυλακές επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Δύο επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό πραγματοποίησε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.Ιερώνυμος, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Η πρώτη ήταν στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα και η δεύτερη στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών.

Στην Τανάγρα ο Αρχιεπίσκοπος που έτυχε θερμής υποδοχής από τον διοικητή Ταξίαρχο κ. Θωμά Χατζηαθανασίου απευθυνόμενος στους ιπτάμενους αξιωματικούς και σμηνίτες τους χαρακτήρισε προστάτες του Αιγαίου και φύλακες αγγέλους της πατρίδας.

«Όλες αυτές τις ημέρες», είπε ο κ.Ιερώνυμος, «επισκέφθηκα και συναντήθηκα με πολλές κοινωνικές ομάδες της χώρας και δεν σας κρύβω ότι κουράστηκα ψυχικά, από τις δυσκολίες και τα προβλήματα στων συνανθρώπων μας αλλά ευρισκόμενος εδώ μπροστά σας άλλαξε η διάθεση μου. Αισθάνομαι ανάταση, αισιοδοξία και ελπίδα γιατί εσείς είστε η πηγή της δυνάμεως, οι ρίζες της πατρίδας, είστε οι λεβέντες που έχουν δυνατά συναισθήματα, υγιείς προβληματισμούς και δυνατά οράματα».

Ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι όλοι οι Ελληνες αντλούν δύναμη από την Πολεμική Αεροπορία και κάλεσε τους αξιωματικούς και τους σμηνίες τώρα που πλησιάζουν οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να «γευτούν», την εσωτερική ανάσταση, την πραγματική διάσταση της αναστάσεως όπως τη ζούμε μέσα στο χώρο της Εκκλησίας.

«Οι άνθρωποι», είπε ο αρχιεπίσκοπος, «ασχολούνται με πράγματα που φθείρονται και χάνονται, ξεχνάνε το αριστούργημα της δημιουργίας του Θεού τον άνθρωπο».
Τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και τις φυλακές Ελαιώνα επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος

Ο Διοικητής της 114ΠΜ κ. Χατζηαθανασίου απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο είπε ότι «το σύνολο του προσωπικού στηρίζεται στις γνώσεις του, στις εμπειρίες του αλλά κατά την διάρκεια των πτήσεων καταλαβαίνουν το μικρό του μεγέθους για αυτό και στηρίζονται πάρα πολύ στη βοήθεια του Θεού».

Ο ταξίαρχος κ. Χατζηαθανασίου χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του ζήτησε να σκέφτεται την Πολεμική Αεροπορία και να προσεύχεται να είναι καθημερινά ασφαλείς για να μπορούν να υποστηρίζουν το έργο τους το οποίο είναι η διαφύλαξη του εδαφικού και εναέριου μέρους της πατρίδας.

Νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ ''Αποστολή'' κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Τον αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στην είσοδο των φυλακών ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Διευθυντής κ. Μακρής.

Ο κ. Ιερώνυμος ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυλακισμένοι στη συνέχεια προσκύνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και επισκέφθηκε το σχολείο των φυλακών παροτρύνοντας τις κρατούμενες να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους αποκτώντας εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. « Με πίστη, προσπάθεια και γνώση, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, θα μπορέσετε να ξεκινήσετε μια νέα ζωή διορθώνοντας λάθη του παρελθόντος».

mesa arxiepiskopos

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν για τον Αρχιεπίσκοπο η συνάντηση με τις μητέρες που ζουν στα κελιά μαζί με τα μωρά τους. « Σας φέρνουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αγάπης και σας δίνω την υπόσχεση η Εκκλησία να βρίσκεται, συνεχώς, δίπλα σας όχι μόνο σήμερα αλλά και όταν έλθει η στιγμή για το νέο ξεκίνημα της ζωής σας. Οι ιερείς των φυλακών, που χρόνια επιτελούν αυτή την διακονία μπορούν να σας καταλάβουν και να σας βοηθήσουν πνευματικά».

Μιλώντας στις άπορες κρατούμενες ο Μακαριώτατος τις κάλεσε αν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να του το γράψουν προσωπικά.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το κέντρο απεξάρτησης εντός των φυλακών, όπου είχε συνάντηση με έγκλειστους τοξικομανείς.

Διαβάστε επίσης:

Ιερώνυμος για κλήρο: Μήπως έχουμε υψώσει χαρακώματα;