ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο κύμα εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα

Το πρώτο κύμα εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα

Πόσο θα πληρώσει μια οικογένεια για να πάει στη Θεσσαλονίκη ή στην Πελοπόννησο

Αδειάζουν σιγά σιγά όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως η Αθήνα καθώς ξεκινά το πρώτο κύμα εξόδου των εκδρομέων για το φετινό Πάσχα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ωστόσο, ο μεγαλύτερος όγκος των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει τη Μεγάλη Πέμπτη και τη, Μεγάλη Παρασκευή.

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές και οι τοπικοί φορείς προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος, που παρά την οικονομική κρίση αναμένεται να ξεπεράσει τα περσινά δεδομένα.

Μάλιστα από την Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 11 μέχρι και 27 Απριλίου, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων προς και από την ύπαιθρο, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα.

Ειδικότερα έχουν σχεδιαστεί ειδικά μέτρα Τροχαίας για την αστυνόμευση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου και η συγκρότηση αυξημένου αριθμού συνεργείων τροχονομικών ελέγχων.

Οι τροχονόμοι έλαβαν οδηγίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπου αυτό θα απαιτηθεί, αλλά και εντολές για αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα ειδικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις, ήτοι την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την αντικανονική προσπέραση, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Οι εκδρομείς όπως φαίνεται πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάνε ακόμη και στο χωριό τους καθώς τα διόδια "φωτιά" και η τιμή της βενζίνης κάνει το ταξίδι προς τη βόρεια Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο πολυτέλεια.

Πιο συγκεκριμένα μια οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη με ένα συμβατικό Ι.Χ. θα πρέπει να δώσει για διόδια 29,15 ευρώ μόνο για το "πήγαινε" άρα περίπου 60 σύνολο, συν περίπου 150 ευρώ για βενζίνη. Σύνολο 210 ευρώ μόνο για την μετακίνηση!

Αν τώρα θέλει να εκδράμει κανείς προς την Πελοπόννησο τα πράγματα είναι λίγο πιο οικονομικά καθώς τα διόδια πήγαινε-έλα είναι περίπου 20 ευρώ εκτός αν θέλει να συνεχίσει προς Ήπειρο οπότε πρέπει να υπολογίζει και τα 13,20 ευρώ της Γέγυρας Ρίου-Αντρρίου και φυσικά την βενζίνη άρα φτάνουμε πάλι σύνολο κοντά στα 200-250 ευρώ.

Φυσικά στα έξοδα πρέπει να υπολογιστεί το Πασχαλινό τραπέζι και τα... δώρα σε παιδιά και βαφτιστήρια τα οποία "τινάζουν" στον αέρα τον προϋπολογισμό της οικογένειας...