ΕΛΛΑΔΑ

Οι κάμερες «φωτογράφησαν» 2 άτομα από το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

Οι κάμερες «φωτογράφησαν» 2 άτομα από το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

Στο «στρατόπεδο» του Νίκου Μαζιώτη στρέφει την προσοχή της η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία - Φόβοι για νέα χτυπήματα κατά οικονομικών στόχων ή αστυνομικών

Οι αρχές έχουν καταλήξει στην ταυτότητα δύο ατόμων από την ομάδα των τρομοκρατών που λειτούργησε ως ομάδα υποστήριξης στο χτύπημα με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που εξερράγη το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα δύο δραστών που εκτιμούν πως ανήκουν σε ομάδα ή ομάδες οι οποίες ενεργούν υπό τις οδηγίες του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο Μαζιώτης με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην οδό Αμερικής και το μόνο που περιμένουν τώρα είναι την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κοιτούν βίντεο με παλαιότερα χτύπημα του Μαζιώτη συνδυάζοντάς τα με το παρόν υλικό προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία. Προσπαθούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα μέσω του σωματότυπου των δραστών καθώς τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα.

Οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής συνδύασαν τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι βομβιστές, τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το δρομολόγιο διαφυγής με μοτοσικλέτα η οποία μάλιστα δεν εγκαταλείφθηκε και κατέληξαν πως όλα τα στοιχεία "φωτογραφίζουν" τον Μαζιώτη ο οποίος επαναλαμβάνει τον τρόπο δράσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Παράλληλα δεν αποκλείουν μια πιθανή συνεργασία του Νίκου Μαζιώτη με τον Χριστόδουλο Ξηρό σε μια προσπάθεια συστράτευσης όλων των ανταρτών πόλης σε ένα κοινό μέτωπο.

Ειδικότερα, μετά την ανάλυση του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, θεωρείται πλέον βέβαιο πως στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού συμμετείχαν τουλάχιστον 3 άτομα, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή ακόμα περισσότερων.

Από αυτά δύο άτομα έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι συγκεκριμένοι είναι γνωστοί στην Ασφάλεια, έχουν σχέσεις με τον Αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά έχουν χαθεί τα ίχνη τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Ακριβώς αυτές οι εκτιμήσεις είναι που ανεβάζουν το θερμόμετρο στην Αντιτρομοκρατική και κάνουν τους ειδικούς να φοβούνται την πιθανότητα Μαζιώτης και συνεργοί να προετοιμάζουν και νέες επιθέσεις με αυτοκίνητα – βόμβες εναντίον στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος ή ακόμα και αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: To newsbomb.gr στο σημείο της έκρηξης

Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας: Τα σχόλια των χρηστών στο Twitter

Βίντεο–ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκινήτου

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την έκρηξη στην Αθήνα

Έκρηξη βόμβας στην Αθήνα: Κλεμμένο το Ι.Χ. που εξερράγη

Έκρηξη στην Αθήνα: Διέφυγε με δίκυκλο ο δράστης