ΕΛΛΑΔΑ

e-Δημότης: H έξυπνη εφαρμογή του Δήμου Κοζάνης

e-Δημότης: H έξυπνη εφαρμογή του Δήμου Κοζάνης

Την εφαρμογή e- δημότης για smartphones και tablets παρουσίασε τη M. Τρίτη το πρωί στο Δημαρχείο Κοζάνης ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας D- WASTE Αντώνης Μαυρόπουλος.


Πρόκειται για μια εφαρμογή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για το Δήμο Κοζάνης και δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να κάνουν αναφορές προβλημάτων μέσω φωτογραφιών, να βρίσκουν τα τηλέφωνα του Δήμου και να μαθαίνουν τα νέα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.

Τη διαχείριση των αναφορών την δημοτών θα αναλάβουν εργαζόμενοι στο Δήμο Κοζάνης, οι οποίοι στη συνέχεια θα τις μεταβιβάζουν στα αρμόδια τμήματα.

Το κόστος της εφαρμογής ανήλθε σε 13.000 ευρώ.

«Στόχος μας είναι η άμεση, η γρήγορη και με σύγχρονο τρόπο επικοινωνία μας με τον πολίτη και τον επισκέπτη, η εξυπηρέτηση και η ενημέρωση του πολίτη για θέματα χρηστικά αλλά και θέματα της επικαιρότητας» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης και πρόσθεσε πως « επιθυμία μας είναι να έρθει πιο κοντά ο πολίτης στον Δήμο. Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει, είναι η προσέγγιση με το νεανικό κοινό, θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να ανοίξουμε διάλογο με τους νέους, θέλουμε την συμμετοχή τους, θέλουμε τις ιδέες τους, την κριτική τους, την ματιά τους για θετικά ή αρνητικά γεγονότα. Πρέπει να τους "μιλήσουμε" με τον τρόπο που πλέον χρησιμοποιούν αυτοί για ενημέρωση και "συνομιλία"» και κατέληξε λέγοντας « δημιουργούμε ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας Δήμου – πολιτών. Οι πολίτες μας θα μπορούν να ενημερώνουν τον Δήμο για προβλήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες μας ή την λειτουργία της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Θα λαμβάνουν μέρος ενεργά, εκφέροντας άποψη και σχόλια σε ότι αφορά πολιτικές του δήμου ή θέματα καθημερινότητας».

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρόπουλος σημείωσε πως είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, που συναντάται μόνο σε πολύ μεγάλες πόλεις του εξωτερικού και στη συνέχεια παρουσίασε την εφαρμογή.

Η εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν στους δημότες και στους επισκέπτες.

Kozani.tv

Διαβάστε επίσης: Έβρος: 28 εκπαιδευτικοί χωρίς μισθό