ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανατολικές χώρες 1.200 τόνοι ελληνικών αγγουριών

Σε ανατολικές χώρες 1.200 τόνοι ελληνικών αγγουριών

Περισσότερα από 1.200 τόνοι αγγουριών από την Τριφυλία έχουν εξαχθεί σε Βουλγαρία και άλλες ανατολικές χώρες με τις τιμές να κινούνται ανοδικά λόγω μικρής μείωσης στην παραγωγή και ενόψει της αυξημένης ζήτησης για το Πάσχα.

Μάλιστα οι τιμές έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά επίπεδα που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα και τις ημέρες αυτές έχουν διαμορφωθεί περίπου στα 50-55 λεπτά το ζευγάρι για την εγχώρια αγορά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος. Επίσης σημειώνει ότι παρατηρείται ζήτηση στην εγχώρια αγορά λόγω του Πάσχα, αλλά και μικρή μείωση της παραγωγής, ενώ ανοδικά έχουν κινηθεί και οι τιμές για τις εξαγωγές.

Σύμφωνα με το διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλου, οι εξαγωγές μέχρι τώρα έχουν φτάσει περίπου τους 1.200 τόνους στα αγγούρια και τους 150 τόνους στις ντομάτες.

Σύμφωνα με το agronews τα προϊόντα, επισήμανε, κατευθύνονται για τις ανατολικές χώρες και ο μεγαλύτερος όγκος στη Βουλγαρία. Υπογράμμισε επίσης ότι η ποιότητα των προϊόντων είναι άριστη, ενώ συνεχείς είναι οι ποιοτικοί έλεγχοι που γίνονται από κλιμάκια της υπηρεσίας. Κάλεσε δε τους εξαγωγείς να κάνουν εγκαίρως τις αναγγελίες ώστε να μπορούν να γίνονται και οι έλεγχοι, οι οποίες μπορούν να γίνουν ακόμη και ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου, είτε με φαξ στην υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα στην Ιαπωνία με κρασιά Σαντορίνης