ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Μητροπάνος: Δύο χρόνια χωρίς τον άρχοντα του ζεϊμπέκικου!

Δημήτρης Μητροπάνος: Δύο χρόνια χωρίς τον άρχοντα του ζεϊμπέκικου!

Ο ξαφνικός χαμός του σκόρπισε τη θλίψη στο πανελλήνιο...

Το ρολόι έδειχνε περίπου 10 το πρωί όταν σιγά σιγά κυκλοφόρησε σε ενημερωτικά sites ότι ο μοναδικός Δημήτρης Μητροπάνος δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Δημήτρης είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, χωρίς πολλές τηλεοπτικές παρουσίες μιλούσε μόνο μέσα από τα τραγούδια του.

Αριθμούσε περισσότερα από 40 χρόνια στην ελληνική σκηνή, χρόνια γεμάτα επιτυχίες, γεμάτα συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα.

assets LARGE t 420 54053832

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1948, στο χωριό Αγία Μονή, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Τρίκαλα. Τα παιδικά χρόνια του ήταν γεμάτα φτώχεια, αλλά και πολύ μπάλα με τους φίλους του!

Οι συνθήκες ανέχειας του έδειξαν το δρόμο της εργασίας από μικρή ηλικία. Τα καλοκαίρια δούλευε ως γκαρσόν ή έκοβε ξύλα, για να συνεισφέρει οικονομικά στο σπίτι του. Η μητέρα του προσπαθούσε να τα φέρει εις πέρας φτιάχνοντας φλοκάτες.

Όταν τελείωσε την Γ' Γυμνασίου πήρε μία απόφαση που θα του άλλαζε τη ζωή.

Αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα, αλλά όπως ο ίδιος δήλωσε στις μετέπειτα συνεντεύξεις του, αυτό ήταν κάτι που τον δυσκόλεψε πολύ! Λίγο η προφορά, λίγο ο χαρακτηρισμός «Βλάχος». Οι συνθήκες δεν ήταν και οι πιο ιδανικές.

Στο σχολείο ήταν πολύ καλός μαθητής, αλλά η μεγάλη τους αγάπη ήταν το τραγούδι.

Και ξαφνικά η τύχη του χτυπά την πόρτα.

Η εταιρεία του θείου του κάνει έναν χορό στο κέντρο «Πλακιώτικο σαλόνι». Τον ανεβάζουν στο πάλκο για να τραγουδήσει... Ανάμεσα στο κοινό βρίσκεται ο μεγάλος Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

«Εσύ, πρέπει να γίνεις τραγουδιστής, έλα να σε πάω στην Κολούμπια» του λέει.

Στη συνέχεια συναντά τον μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη και τον Γιώργο Ζαμπέτα! Αυτές οι δύο γνωριμίες είναι καταλυτικές για την πορεία του.

Κάπως έτσι, ξεκινά η ανεπανάληπτη πορεία του και η καθιέρωση στο πάνθεον του ελληνικού τραγουδιού. Τραγουδάει δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, όπως τον Γιάννη Πουλόπουλο και την Μαρινέλλα. Ερμήνευσε αναρίθμητα τραγούδια, σπουδαίων δημιουργών και τα περισσότερα έγιναν μεγάλες επιτυχίες, γράφοντας την δική τους ιστορία!

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, παρά το τεράστιο καλλιτεχνικό του εκτόπισμα και την μεγάλη αποδοχή του κόσμου, ήταν όχι μόνο ακριβοθώρητος αλλά και αθόρυβος.

Η σχέση του με τα μέσα ήταν ιδιαιτέρως προσεκτική. Ποτέ δεν προέβαλε την προσωπική του ζωή.

Δεν μίλησε ακόμα και όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του, το 2005. Χάθηκε από το μουσικό προσκήνιο για τέσσερα χρόνια και έμεινε με την οικογένειά του αντιμετωπίζοντας το μεγάλο πρόβλημα, που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή!

Αργότερα, όταν ήταν και πάλι υγιής, δήλωσε ότι η περιπέτεια της υγείας του άρχισε από τον σταφυλόκοκκο.

Ακολούθησε μια ισχυρή φαρμακευτική αγωγή για 60 ημέρες, γεγονός που του κατέστρεψε τα νεφρά! Η αδερφή του ήταν εκείνη που τον έσωσε, προσφέροντας το νεφρό της! Η λύτρωση ήρθε τον Μάιο του 2008 στο Παρίσι.

Βρήκε τη δύναμη στις τρεις γυναίκες της ζωής του, την σύζυγό του Βένια, και τις δύο κόρες του, την Μυρσίνη και την Αναστασία. Και ο Δημήτρης Μητροπάνος επέστρεψε στη μουσική σκηνή και τα άφησε όλα πίσω του, διαψεύδοντας όλους όσοι διέρρεαν ότι αποχωρεί από την μουσική!

Δυστυχώς όμως τα όνειρα έσβησαν την 17η Απριλίου, όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων. Αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα!

Ήταν μόλις 64 ετών... Θλίψη, παγωμάρα και ένα μεγάλο «Αντίο Μήτσο» ήταν αυτό που κυριαρχούσε στα social media για πολλές ημέρες.

Το όνομά του έγινε μύθος ενώ τα τραγούδια του ήταν το μεγαλύτερο κληροδότημά του σε όλους εκείνους που τον λάτρεψαν!

Διαβάστε επίσης:

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Δημήτρη Μητροπάνο»

Δημήτρης Μητροπάνος: Έτσι τίμησαν οι Τρικκαίοι τον «άρχοντα» (photos)

Ένας χρόνος χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο (pics-vid)

Δύσκολες γιορτές για τον Πασχάλη Τερζή!