ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Στον ανακριτή ο δάσκαλος που έβαλε φωτιά στο σχολείο

Εύβοια: Στον ανακριτή ο δάσκαλος που έβαλε φωτιά στο σχολείο

Στον ανακριτή Χαλκίδας αναμένεται να οδηγηθεί ο 49χρονος δάσκαλος, προκειμένου να απολογηθεί για τον εμπρησμό στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κύμης.

Ο 49χρονος, όπως αποδείχτηκε, ήταν ο εμπρηστής της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κύμης, την Παρασκευή 4 Απριλίου το πρωί.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, έχει μετανιώσει και τόνισε ότι προέβη στην πράξη αυτή για λόγους εκδίκησης, επειδή το Υπουργείο Παιδείας πριν λίγους μήνες, είχε απορρίψει την αίτηση του, για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με το eviazoom.blogspot.gr, ο 49χρονος δίδασκε στο ίδιο σχολείο και πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ενώ λίγες ώρες πριν αποκαλύψει τη πράξη του, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Ο 49χρονος δάσκαλος ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ότι το ξημέρωμα της Παρασκευής 4 Απριλίου, εισέβαλε στο 1ο δημοτικό σχολείο Κύμης και αφού έσπασε το τζάμι, πέταξε στο εσωτερικό του κτιρίου, ένα αναμμένο στουπί με βενζίνη και εξαφανίστηκε.

Το ιστορικό σχολείο έγινε παρανάλωμα του πυρός και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Να σημειωθεί, ότι ο 49χρονος δάσκαλος, είχε εξετασθεί ως μάρτυρας από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Δάσκαλος έβαλε φωτιά σε σχολείο και επιχείρησε να αυτοκτονήσει