ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και συλλήψεις στο Βωμό

Επεισόδια και συλλήψεις στο Βωμό
Ελεύθεροι αφέθησαν οι 10 πολίτες που είχαν συλληφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης προσπαθώντας να υπερασπιστούν το Βωμό των 12 Θεών...

Της Νάντυς Παπαμήτσου

Ελεύθεροι αφέθησαν οι 10 πολίτες που είχαν συλληφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης προσπαθώντας να υπερασπιστούν το Βωμό των 12 Θεών στην Αρχαία Αγορά. 'Ολα ξεκίνησαν όταν οι μπουλντόζες του ΗΣΑΠ προσπάθησαν να ρίξουν φύλλα μολύβδου και χώμα προκειμένου να καταχώσουν το Βωμό.

Λίγες ώρες μετά, το απόγευμα, 8 ενήλικες και 5 μαθητές λυκείου, ξαναμπήκαν, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας του ΗΣΑΠ, στο τμήμα Μοναστηράκι - Θησείο. Λίγο αργότερα, οι μαθητές αποχώρησαν.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, απωθούσαν τους παρευρισκόμενους εκτός του χώρου μακριά από τα κάγκελα και τους εμπόδιζε να βλέπουν τα τεκτενόμενα στο εσωτερικό. Αμέσως μετά, μπήκαν στο χώρο και απώθησαν τους ανθρώπους μέσα στον αρχαιλογικό χώρο, στην πλευρά του Βωμού κι έξω από αυτόν στην πλευρά προς το Μοναστηράκι. Εκεί, τα 8 άτομα παρέμεναν ειρηνικά, καθισμένα στο χώμα, τραγουδώντας.

Ξαφνικά τα ΜΑΤ επενέβησαν και απώθησαν τους διαδηλωτές, χτυπώντας σε αρκετές περιπτώσεις τα περισσότερα άτομα και κάποιους με ιδιαίτερη βαναυσότητα, ιδιαίτερα εκ μέρους ενός εκ των επικεφαλής αξιωματικών!

Λίγες γυναίκες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία πάνω στις γραμμές του ηλεκτρικού. Τα ΜΑΤ δεν άργησαν να έρθουν με αποτέλεσμα να συλληφθούν ύστερα από βιαιότητες από μέρους της αστυνομίας, 10 άτομα τα οποία και μετέφεραν στο ασυτυνομικό τμήμα Ακρόπολης.

Μετά από λίγες ώρες αφέθησαν ελεύθεροι,

Αύριο εκδικάζονται στις 9 το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα πολιτών ενάντια στον ΗΣΑΠ.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η "ΣΠΙΘΑ" του Μίκη Θεοδωράκη, γραφεία βουλευτών, δημοτικοί σύμβουλοι και πνευματικοί άνθρωποι.

Οι πολίτες καλούν όλον τον κόσμο να παρευρεθεί στο κτίριο 5 των δικαστηρίων στις 9 το πρωί προκειμένου " αυτός ο Βωμός που συμβολίζει την Αρχή, την Προστασία και την Ενότητα να είναι ένα ζωντανό σύμβολο".

Aν θέλετε να ενημερωθείτε για το θέμα, διαβαστε το www.arxifotos.blogspot.com